Her er de mest populære firmabiler i 2017
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er de mest populære firmabiler i 2017

De mest leasede firmabiler i 2017 er store, tyske og spækket med udstyr. Den tendens vil fortsætte i år, lyder det fra Danmarks største leasingselskab.
Nordania Leasing
18/01-2018 kl. 10:37

Vil man derhen, hvor firmabilerne kommer fra, skal man tage til Tyskland. Her bliver 80 procent af de mest populære biler sammensat, og de har noget til fælles, som danskerne er vilde med. 

”Bilerne er store, luksuriøse og proppet med udstyr. Det er ting, som firmabilbrugere altid er gået efter, men som ikke altid har været inden for rækkevidde. Det er de nu, blandt andet på grund af de seneste års afgiftsnedsættelser,” siger Kasper Andersen, der er forretningsområdechef hos Nordania Leasing. 

Siden november 2015 har regeringen sat registreringsafgiften ned tre gange. Da afgiften er en procentsats af bilens pris, betyder det, at jo dyrere bilerne er, desto større vil besparelsen være i kroner og øre. Den seneste nedsættelse har ifølge Nordanias beregninger betydet, at de mest populære firmabiler falder med over 40.000 kroner i gennemsnit. 


Volkswagen Passat vinder igen

Øverst på listen finder vi for andet år i træk Volkswagen Passat. Bilen er kun to år gammel på det danske marked og blev lanceret med attraktive udstyrskampagner. Ærkerivalen er den tidligere nummer 1 fra 2015, Mercedes c-klasse, der måtte se sig henvist til en andenplads sidste år, men der er også helt nye modeller på listen: BMW 4-serie, Volvo V90 og S90 samt Opel Insignia. 

Selvom det er bestemte kendetegn, der afgør bilernes placering på listen, er der især én ting, som firmabilbrugere går efter, forklarer Kasper Andersen: 

”Nye biler er bare mere attraktive, og både BMW og Volvo har haft et godt år med nye modeller og attraktive kampagner, og det udmærker sig altså i en top 10-placering. Opel har med den nye Insignia lavet en bil, som næsten er skræddersyet til firmabilisten: Masser af plads, masser af udstyr og et lavt beskatningsgrundlag.” 

Hovedparten af top 10 er klassiske stationcars, men et par MPV’er og en enkelt SUV er også med. Touran og S-Max er typisk 7 sæders biler, høje biler med masser af plads, mens Qashqai er en SUV-type med mere frihøjde og off-road look. Særligt SUV-typen er generelt på vej frem, men som firmabil hersker den både praktiske og velkørende stationcar fortsat. 

Lige uden for Top 10, finder vi Volkswagen Tiguan, Skoda Octavia, Audi A4 og BMW 5-serie.

Automatgear mest efterspurgt

Over 90 procent af de mest leasede firmabiler i 2017 havde automatgear, der dermed er mest eftertragtet som udstyr. Dernæst kommer adaptiv fartpilot, der gør bilen i stand til selv at følge den forankørende trafik. Meget andet udstyr er efterhånden standard, fortæller Kasper Andersen, som blandt andet nævner automatisk nødbremse som eksempel. Kun BMW 4-serie har ikke automatisk nødbremse blandt bilerne på listen.

Mest populære farver er – som altid – sort, sølvgrå og hvid. Dog er blå blevet mere populær, mens brune nuancer er på vej tilbage.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start