Helårstelte gør det let at være campist
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Helårstelte gør det let at være campist

At salget af helårstelte netop stiger nu, skyldes to ting
Camping Branchen
09/05-2014 kl. 21:00

Salget af helårsteltet er steget markant gennem det seneste år. Det er sæsoncampisterne, der har taget helårsteltene til sig, og grunden er, at man vil have et telt, der kan tåle at stå oppe hele året.

At salget af helårstelte netop stiger nu, skyldes to ting

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt at fremstille fortelte i materialer, der kan tåle den hårde belastning, som et helårstelt er udsat for.

Vinterens hårde storme har fået mange campister til at vælge fortelte, der kan modstå selv hårde vejrlige forhold.

Helårstelte kan deles op i to typer, nemlig fuldgyldige helårstelte som f.eks. Villa fra Isabella og StandBy fortelte fra Svenskä Telt, og vintersikrede standardtelte.

De stærke helårstelte klarer næsten hvad som helst

De fuldgyldige helårstelte er bygget til at stå ude hele året – også med et tykt lag sne på taget, og når vinden raser. Denne type fortelte har et stangsæt i kraftige alu-profiler og en meget kraftigere teltdug end almindelige fortelte. De er bomstærke og kan tåle stort set alt, hvad det danske vejr kan føre med sig.

Det kræver lidt mere at stille en Isabella Villa og et StandBy fortelt op. Men det afholder ikke campisterne fra at købe de stærke fortelte. Hvis man vil have hjælp til at stille et StandBy telt op, kan forhandlerne henvise til firmaer, der kan stille teltet op for en. Men de fleste klarer det nu selv.

Både Isabella Villa og StandBy teltet har desuden den fordel i forhold til et almindeligt fortelt, at man kan køre campingvognen væk fra forteltet, uden at tage teltet ned. Det er smart, for så kan man både bruge campingvognen til at rejse med, og man kan nyde livet på campingpladsen med den komfort, som de stærke helårstelte giver.

Almindelige fortelte kan også konverteres til helårsbrug

Isabella mærker også en stigende efterspørgsel på deres Isabella Villa. Men med introduktion af Isabellas MegaFrame stangsæt sidste år, er flere og flere sæsoncampister begyndt at bruge Isabellas standard fortelte som helårstelte.

Isabellas MegaFrame stel er fremstillet i 32 mm. rør og røret har en godstykkelse på 1,5 mm. De dimensioner gør stellet ekstremt stærkt.

Køber man et nyt fortelt med det nye MegaFrame stel, eller opgraderer stangsættet i sit eget fortelt til MegaFrame stænger, så kan forteltet sagtens bruges hele året. Det kræver dog, at man tilkøber en vintersikring.

Vintersikringen er vigtig, for at teltets tag kan bære vægten af et tykt lag sne. Der er udarbejdet vejledninger til korrekt vintersikring af Isabellas fortelte. Vejledningen kan fås hos alle Isabella forhandlere, og her kan de nødvendige stænger også købes.

Hvad med forsikringen?

Vælger man at have sit fortelt stående oppe hele året, skal man sikre sig at ens forsikring dækker, såfremt uheldet skulle indtræffe.

De fleste forsikringsselskaber godkender de nye telttyper, men man skal lige huske at få skrevet ind i policen, at forteltet benyttes hele året.

Nyd livet i forteltet

Der er mange, der ikke gider besværet med at skulle skifte fra vintertelt til sommertelt om foråret, og fra sommertelt til vintertelt om efteråret. Man vil have et telt, der kan tåle at stå oppe hele året. Og det får man med et helårstelt.

Og som sæsoncampist er det en dejlig fornemmelse at kunne sidde i sit fortelt, når alle andre pakker sammen forår og efterår. Med et helårstelt camperer man problemfrit hele året, og hvis man får lyst, kan man let smutte en tur ud i det blå med vognen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start