Grønt bilsalg fordoblet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Grønt bilsalg fordoblet

Andelen af grønne personbiler udgjorde i november 45 procent, hvilket er en fordobling af sidste års 22 procent. Dog går markedet samlet set 18 procent tilbage i november i forhold til samme tidspunkt sidste år, på trods af en høj efterspørgsel.
De danske bilimportører
03/12-2021 kl. 14:17

De grønne biler fortsætter med at styrke deres position på det danske marked. I november måned blev der nyregistreret 3.030 elbiler og 3.640 plug-in hybrider, hvilket er 45 procent af det samlede bilsalg.

“De grønne biler vinder fortsat markedsandele, og det forventer vi fortsætter. Med en måned tilbage på kalenderen har salget af grønne biler allerede overgået salget for hele 2020 med 70 procent. Med udsigten til afgiftsstigninger i 2022, forventer vi tilmed en flot slutspurt af de grønne biler i december måned,” udtaler Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Med det eksplosive salg af opladelige biler vil behovet for ladestandere kun stige. I øjeblikket er ladenetværket bagud i forhold til antallet af grønne biler på vejene, og det skal der rettes op på, så danskerne ubesværet kan træffe det grønne valg.

“November måneds grønne bilsalg viser, at der fortsat er behov for at sætte fuld skrue på udrulningen af ladestandere. Nye anonymiserede tal fra to af Danmarks største bilkoncerner har vist, at langt de fleste brugere af eksempelvis plugin-hybrider gerne vil oplade deres bil, når de har adgang til det. Faktisk lader danske ejere af plugin-hybrider i stort omfang batterierne i deres biler – helt op til 16-17 gange i løbet af en måned,” udtaler Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Tilbagegang i markedet
I november fik i alt 14.958 nye personbiler asfalt under dækkene. Det er 18 procent færre end i november 2020. Samtidig er år-til-dato-salget nu 4,5 procent lavere end sidste års niveau i samme periode.

“Der er ingen tvivl om, at det er manglen på mikrochips, der bremser bilsalget i øjeblikket. Vores medlemmer giver udtryk for, at efterspørgslen på nye biler bestemt er god hos danskerne, men at producenterne simpelthen ikke kan følge med, fordi de mangler komponenter. Manglen på mikrochips kommer nok til at forfølge os ind i 2022, men det bliver forhåbentligt gradvist bedre. Dog er der stadig biler at få hos forhandlerne, som hurtigt kan leveres,” udtaler Mads Rørvig.

Pr. 30. november 2021 er der indregistreret 2.775.897 personbiler, hvoraf de grønne udgør 131.841.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start