Geocaching som turistguide til hele verden
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Geocaching som turistguide til hele verden

Keld og Lone Petersen bruger deres hobby geocaching som deres private turistguide, når de tager på ferie - og får oplevelser, de ellers aldrig ville have fået. Ægteparret har besøgt 64 lande på deres jagt efter geocaches, siden de blev bidt af den digitale skattejagt for ti år siden, og har fundet svimlende 25.000 caches.
Bridgestone Danmark A/S
14/09-2017 kl. 08:18

Geocaching er en slags skattejagt ved hjælp af GPS. Du indtaster koordinater i din telefon eller GPS, og så går den vilde jagt efter en lille plastikbeholder, der er gemt i naturen eller ved særlige attraktioner. 

I foråret var Lone og Keld på Lanzarote, sommeren tilbragte de med skattejagt i Danmark og om et par uger går turen til USA og Sydamerika. Ved hjælp af geocaching får de unikke oplevelser, uanset hvor de kommer: – Dem, der placerer geocaches, gør det jo, fordi de gerne vil vise noget frem. Derfor kommer vi nogle steder, andre turister ikke gør, fortæller Keld.

Lone og Keld gjorde rent bord på Danmarks skønneste skattejagt

Når turen går rundt i Danmark, tager Lone og Keld af sted i autocamperen, ofte på dagsture eller i en weekend, tre-fire gange om måneden. De seneste to år har de fået hjælp til planlægning af turene af dækproducenten Bridgestone, som har arrangeret en GeoTur til de 30 skønneste steder i Danmark. 

– Vi planlagde sommerens tur e efter Bridgestones skattejagt for at se eller gense Danmarks skønne steder og var enige om, at vi ville finde alle 30 caches. Og de var placeret nogle smukke steder i år. Mols Bjerge var rigtig flot, og Nørre Lyngby Fyr ved Vestkysten var også et dejligt sted. Til sidst manglede vi bare de to caches på Bornholm og tog en endagstur derover. Vi skulle jo have dem alle sammen med, siger Keld. 

Og selvfølgelig lykkedes det for de to dedikerede geocachere at krydse alle placeringer og geocaches af. 

Geocaching som en guide til oplevelser, man ellers aldrig ville få

Keld og Lone tager ofte på krydstogt, når de skal ud i verden. Når skibet lægger til et nyt sted om morgenen, har de ikke brug for en guide – de bruger geocaching til at komme omkring og se de bedste steder: 

– Vi får nogle helt fantastiske oplevelser. I USA ledte vi efter en cache i et smukt bjergområde. Selve cachen var nem nok at finde, da vi først fandt op på toppen af bjerget, men udfordringen var at komme derop. Der var mange vildspor, og det var en spændende og sjov cache at køre efter, fortæller Keld.

Oplevelsen ved at finde cachen kan handle om køreturen derhen, om selve jagten eller området, siger han videre: – I Sverige brugte vi en hel dag i et gammelt koldkrigsanlæg på jagt efter en enkelt cache. Vi skulle samle tal sammen for at få det endelige koordinat til cachen. Det var en stor oplevelse at se sådan et anlæg inde fra. 

En anden gang måtte Keld og Lone have en fisker til at sejle dem ud til en bøje i Roskilde Fjord for at få fat i en cache, der hang i vandet under bøjen.

Geocaching på tværs af landegrænser

De to erfarne geocachere har jagtet geocaches i alle verdensdele, undtagen Antarktis, flest i Danmark, Sverige og USA. 

Ind i mellem placerer geocacherne små figurer i cachen, som den næste må tage med sig, hvis han eller hun efterlader en ny ting. Nogle fig urer kommer langt omkring – og det kan der også gå sport i. 

Keld deltog for nogle år siden i et ”geocaching race”, hvor 7-8 personer lagde hver deres figur i en cache i Portugal med en note om, hvor den gerne skulle ende. – Så gjaldt det om at få sin figur først hjem til Danmark. Det var sjovt, siger Keld, der fik sin figur hjem på et par måneder – og vandt racet. Han var så heldig, at nogle danskere fandt den, da den var nået til Schweiz, og tog den med hjem. 

Hvad er geocaching?

Geocaching er skattejagt med GPS. Skattene er typisk en vandtæt beholder med blyant, logbog og eventuelt små billige “gaver”. Cachen kan være gemt i skovbunden eller sat fast under en bænk. Du finder den ved hjælp af GPS-koordinater, som du finder på www.geocaching.com. Tager du nogle genstande i bøtten, skal du lægge nogle andre i som bytte. Til sidst logger du besøget på www.geocaching.com, så andre kan se, du har været der. 

Der ligger omkring 3 millioner geocaches over hele verden, og mere end 30.000 i Danmark. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start