Magacin - Fremtiden er ankommet til Danmark
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fremtiden er ankommet til Danmark

Toyota har netop introduceret brintbilen Toyota Mirai i Danmark, og dermed er der åbnet op for salget af den forureningsfrie bil, hvis eneste udledning under kørslen er vand.
Toyota Danmark
07/10-2015 kl. 14:23

Det første eksemplar af Toyotas nye banebrydende brintbil Mirai er netop blevet introduceret på det danske marked som et af de absolut første steder i verden. Mirai betyder fremtid på japansk, og dermed er fremtiden i mere end én forstand ankommet til Danmark.

Starten på den ny æra foregik i København på attraktionen Den Blå Planet, der meget symbolsk både ligger direkte ud til Øresund og samtidig er fuld af akvarier og store bassiner med fisk og millioner af liter vand. Det eneste restprodukt under kørslen fra Toyotas brintbil Mirai er nemlig netop vand.

Efter mange års forskning og udvikling mod det ultimative mål – den forureningsfrie bil, som hverken belaster klimaet eller miljøet – er det ikke tilfældigt, at Toyota har valgt Danmark som et af de første lande i verden til at introducere den banebrydende brintbil.

Ud over et generelt positivt syn på miljørigtig bilteknologier – bl.a. konkretiseret gennem en fritagelse for registreringsafgift – kan Danmark som eneste land i verden desuden bryste sig med et landsdækkende netværk med i alt syv brinttankstationer i drift fordelt over hele landet. Med en rækkevidde på over 500 km på en fuld tank er det altså allerede nu muligt at køre i Mirai fra den ene ende af landet til den anden uden at tanke.

Selve optankningen foregår i øvrigt på samme måde, som man er vant til, når man tanker en benzin- eller dieselbil. Man sætter studsen fra brintstanderen til bilens påfyldningsstuds, og få minutter efter er bilen fuldt optanket klar til over 500 km yderligere kørsel inden næste optankning.

Introduktionen af Toyota Mirai i Danmark betyder, at det nu er muligt at købe Mirai. Det sker i første omgang gennem importøren Toyota Danmark. Antallet af Toyota-brintbiler bliver her i begyndelsen nemlig stærkt begrænset, og Toyota i Danmark forventer da også højst at få tildelt 25 biler til og med udgangen af 2016.

Toyota Mirai bliver produceret i Japan af nogle af de dygtigste og mest erfarne ingeniører hos den japanske bilgigant. Den er verdens første serieproducerede dedikerede brintbil og har allerede taget hjemlandet Japan med storm. Her begyndte salget før nytår, og bare én måned senere var der solgt fire gange flere Toyota-brintbiler end forventet det første hele år.

Massiv interesse for Mirai

Interessen for den forureningsfrie brintbil Mirai har altså allerede været massiv – også i Danmark, hvor første parti brintbiler for længst er solgt. Ny sendinger er dog allerede på vej, så man kan få leveret sin nye brintbil inden for ganske få måneder. Forventningen er, at de første kunder primært skal findes blandt virksomheder og kommuner.

“Introduktionen af Toyota Mirai er starten på en ny æra. Vi ser de kommende år som en modningsproces, hvor folks kendskab til brintbiler støt og roligt øges i takt med, at andre bilproducenter følger efter Toyota og sender deres brintbiler på markedet. Sideløbende bliver netværket af brinttankstationer udbygget”, siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Hvis man har interesse i blive særdeles godt kørende i den luksuriøst udstyrede bil, der størrelsesmæssigt er en smule længere og mere rummelig i kabinen end Toyota Avensis, kan man erhvervslease Mirai for 8.000 kr. ekskl. moms om måneden over fire år med 15.000 km om året. I denne pris er inkluderet både service, vinterdæk og vejhjælp.

Mirai er Toyotas svar på den ultimativt forureningsfrie bil med både brint- og hybridteknologi. Den forureningsfrie bil benytter brint som brændstof til at generere strøm, der driver bilens elmotor. Dermed udmærker Mirai sig ved hverken at udlede CO2, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start