Ford - Afslører ny europæisk Mustang
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ford afslører ny europæisk Mustang

Moderne skarpskåren fortolkning af en klassiker
Ford
06/12-2013 kl. 13:15

Det er en helt særlig bil, med en helt særlig historie, der i dag blev afsløret i seks storbyer, på fire kontinenter, kloden rundt. Den nye Ford Mustang er en moderne, skarpskåren fortolkning af en ægte klassiker – tilsat avanceret teknologi og præstationer, der er en Mustang værdig.

Fords bestyrelsesformand, Bill Ford, var til stede i Barcelona for at markere, at det nyeste skud på stammen også er den første ægte europæiske Ford Mustang – for første gang forhandlet og serviceret af Fords europæiske forhandlernetværk.

-Ford Mustang tænder noget, som ingen anden bil, sagde Fords vicepræsident for udvikling, Raj Nair, da de to versioner af den nyeste Mustang blev præsenteret for 2.500 fremmødte presse- og branchefolk. Stilen, lyden og præstationerne vækker resonans hos de fleste – også selvom de aldrig har kørt i en Ford Mustang. Den er afgjort andet og mere end blot en bil – den er selve sjælen af Ford, sagde Raj Nair.

Siden den første Mustang så dagens lys i 1964, er der solgt mere end ni millioner eksemplarer af det amerikanske ikon. Den er kåret til verdens mest eftertragtede bil på Facebook og har været med i en lang række film, TV-serier og video-spil.

Selvom den snart runder de 50 år, er der absolut intet bedaget ved den nye Mustang. Det er en skarpskåren performance-bil, som både byder på kildrende køre-dynamik og masser af kørestøtte-teknologi.

Designet er umiskendeligt Mustang, med en lang front og kort hæk, lav, bred og klassisk vinklet for- og bagrude. Haj-snuden og de tredimensionelle lag-på-lag baglygter fuldender arven fra 1964.

Convertible-versionen byder på et flerlags foldetag i stof, som er udviklet til både at give maksimal isolering og lav støj. Instrumenterne i den cockpit-inspirerede kabine er store og centralt placeret for føreren. Den forøgede bredde giver god plads til fører og passager, mens bagagerummet har plads til to golf-tasker.

To kraftværker

Under den lange front, er der mulighed for at vælge den klassiske V8’er i moderne klæder. Den fem liter store motor er i stand til at sparke 426 heste og 529 Nm ned i baghjulene. Det økonomiske – og måske mere europæiske – alternativ er en fire cylindret 2,3 liters EcoBoost-motor, som qua avanceret teknologi, leverer høj ydelse uden at sprænge brændstofbudgettet eller løfte bilen op i den tungeste afgiftsklasse. Med direkte indsprøjtning, turbolader og knastaksel-styring, leverer EcoBoost-motoren 309 hk og et maksimalt moment på 407 Nm. Med automatgearkasse er der mulighed for både fuldautomatisk gearskifte og manuel rat-betjening.

Den nye Mustang kommer også med et helt nyt affjedringssystem. En særlig front-ramme fordeler vægten bedre på forhjulene, hvilket giver nemmere og mere præcis styring. Bagtil er kraftige MacPherson-støddæmpere garant for at der ikke opstår slinger i valsen, når de overdimensionerede performance-bremser skal bringe de 19 tommer brede fælge fra høj fart til fuld stop.

Geometri, fjedre og dæmpere er i højere grad end tidligere udviklet til europæiske bilister, som forventer, at køre-komforten er høj uanset hastighed og vejens beskaffenhed.

Smart teknologi

Den nye Mustang byder på en perlerække af teknologier, som både hjælper føreren til større overblik og bedre kontrol. Føreren kan umiddelbart indstille styring, motor-respons, gearskifte og ESP til den form for kørsel, vejen indbyder til – fra sport på en kurvet landevej til højhastigheds-cruise på en tysk autobahn. Fords avancerede stabilitets-kontrol er blevet fin-tunet for at sikre en dynamisk køreoplevelse. I Mustang GT med manuel gearkasse sørger en særlig launch control for at man kommer glidende afsted – hver gang.

Det stemmestyrede kommunikationssystem SYNC gør det nemt – og sikkert – at styre alt fra mobilsnak over navigation til musik. Navigationen bliver afviklet på en otte tommers farveskærm og lydsystemets 12 højttalere sørger for solid klangbund og vellyd i den formfuldendte kabine.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start