Classic Race Aarhus: Formel 1-klassen gæster Århus
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Flot Formel 1-felt i Ronnie Petersons minde

17.-19. maj gæster Formel 1-klassen Classic Race Aarhus
Classic Race Aarhus
15/05-2013 kl. 13:45

Når Formel 1 gæstede Danmark, så har det altid givet genlyd: Formel 1-klassen har været verdens hurtigste racerbiler lige siden det første verdensmesterskabsløb blev kørt på Silverstone-banen i 1950. I alle de mange år har Formel 1-biler kun yderst sjældent gæstet Danmark, og hver gang har det været et tilløbsstykke.

17.-19. maj gæster Formel 1-klassen så Classic Race Aarhus med et pragtudbud af forskellige racerbiler: Fra de klassiske racere fra tresserne til få sæsoner gamle biler vil der være noget for enhver, og fællesnævneren er kompromisløs kraft og maksimal fart. Feltets stærkeste bil har over 800 hestekræfter: Når Formel 1-bilerne igen slipper kræfterne fri omkring Mindeparken, så vil begejstringen ingen ende tage. Tilskuerne vil se en opvisning i menneskelig snilde og ingeniørkunst.

Formel 1-bilerne kører i år under overskriften Ronnie Peterson Memorial for at hylde Skandinaviens største Formel 1-legende: På trods af at Ronnie Peterson aldrig blev verdensmester i klassen (men to gange blev han nummer to) efterlod han med sin lynende hurtige og spektakulære kørsel et stort fodaftryk i Formel 1: 35 år efter hans død ved Monzas Grand Prix i Italien er han stadig et af Skandinaviens største motorsportsnavne.  To af bilerne i feltet har Ronnie Peterson kørt i, den ene endda til sejr i Italiens Grand Prix i 1976.

Fire andre biler i feltet har haft verdensmestre bag rattet – jo, der bliver noget at se på.

Fotoet er svenske Magnus Ahlqvist’s March 721X, som Ronnie Peterson kørte i 1972.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start