Danske billister er usikre, om de kan få kørekort
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fire ud af ti danske billister er usikre på, om de kan få kørekort i dag

En ny undersøgelse om trafiksikkerhed fra Goodyear, foretaget blandt forældre til unge bilister, viser, at 36 procent af de danske forældre er usikre på, om de ville kunne få kørekort, hvis de tog det i dag.
Goodyear Dunlop
13/05-2015 kl. 08:00

13 maj 2015 – At tage kørekort er for mange en stor begivenhed i livet. Kravene for hvordan teoriprøven og køreprøven bedømmes har dog ændret sig i årenes løb. En ny undersøgelse om trafiksikkerhed fra Goodyear, foretaget blandt forældre til unge bilister, viser, at 36 procent af de danske forældre er usikre på, om de ville kunne få kørekort, hvis de tog det i dag. De væsentligste årsager hertil er, at man har erhvervet sig dårlige vaner i trafikken i løbet af årene, at nye trafikregler er kommet til, og at køre- og teoriprøve anses for at være sværere i dag, end da respondenterne tog deres kørekort.

Selvom danskerne er usikre på deres trafikkundskaber, er opbakningen til at indføre en obligatorisk opfølgningstest for alle, der har kørt et vist antal år, svag. Mere end halvdelen svarer nej til spørgsmålet om, hvorvidt de vil støtte en test af denne art.

Undersøgelsen viser også, at danske forældre har overtrådt flere regler i trafikken, mens børnene har siddet i bilen. Næsten halvdelen har for eksempel overskredet hastighedsgrænser ofte eller gentagne gange. Hver tiende har også kørt med sommerdæk på bilen i vintermånederne, ligeså mange siger, at de har sms’et eller talt i telefon, mens de har kørt i bil med børn som passagerer.

– Mange forældre bekymrer sig over, om deres børn vil overtræde færdselsloven, mens de selv sløser med sikkerheden ved flere lejligheder. Den største bekymring er, at barnet kører uden sikkerhedssele, eller at man sms'er under kørslen. Også kørsel om vinteren med sommerdæk bekymrer dem, til trods for at hver tiende forældre selv har gjort det, siger Linda Brandelius, Marketing Manager hos Goodyear Dunlop.

Mere end hver fjerde forælder mener også, at unge bilister kører mere risikabelt i dag, end de selv gjorde, dengang de lige havde taget kørekort. Distraktion fra mobiltelefonen betragtes som en væsentlig årsag til, at unge kører mindre sikkert i dag. Også faktorer såsom at de unge mener, at de er udødelige i trafikken, og at de mangler erfaring anses som primære årsager til usikker kørsel.

Om Goodyear Road Safety Survey Undersøgelsen blev gennemført i august 2014 af undersøgelsesselskabet ReputationInc. I alt deltog 6.724 europæiske forældre med kørekort, hvoraf 306 var danske respondenter.

Om Goodyear

Goodyear er en af verdens største dækproducenter. Goodyear beskæftiger omkring 67.000 personer og har 50 produktionssteder i 22 lande verden over. Virksomhedens to innovationscentre i Akron, Ohio og Colmar-Berg i Luxembourg arbejder målrettet på at udvikle state-of-the-art-produkter og tjenester, der sætter standarden for teknologi og performance i industrien. For yderligere oplysninger om Goodyear og virksomhedens produkter, se http://www.goodyear.eu

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start