Vi kører hensynsløst – værst i København
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fire ud af fem danskere mener

Vi kører hensynsløst – værst i København
Seat
02/09-2013 kl. 13:00

Hvis du synes, at dine medtrafikanter kører hensynsløst, så er du ikke alene. Hele fire ud af fem danske bilister mener således, at vi kører ’egoistisk’ og ’uden at tage hensyn’. Værst ser det ud i København. Det viser en analyse foretaget af YouGov for et af Danmarks hurtigst voksende bilmærker, SEAT, der i september lancerer en ’Kør Smukt’ kampagne, der skal få os til netop at vise mere hensyn i trafikken.

Aggressiv kørsel, overhalinger indenom, kapløb til det røde lys og måske en uvenlig gestus. Sådan ser den trafikale hverdag tilsyneladende for ofte ud for mange danske bilister. Hele 82 procent – og 87 procent i København – af de adspurgte i en undersøgelse foretaget af YouGov for SEAT svarer således, at de ’i nogen grad’, ’i høj grad’ eller ’i meget høj grad’ mener, at deres medtrafikanter kører egoistisk og uden at tage hensyn.

Det nytter jo ikke noget at lave smukke biler, der også bliver stadigt mere teknologisk avancerede og sikre og fx selv kan bremse op for gående, stramme selen og endda vække føreren, hvis vi som trafikanter ikke gør køreturen til en god oplevelse. Vi vil derfor sætte fokus på opførsel i trafikken og kommer bl.a. med en række konkrete opfordringer til danske bilister om at vise mere hensyn i trafikken og køre smukt, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for SEAT I Danmark, der med kampagnen ’Kør Smukt’ bl.a. vil have os til at give plads, blinke af og vinke frem i trafikken.

”Det er de andre, der kører dårligt”

Undersøgelsen viser imidlertid også, at kun en fjerdedel af bilisterne mener, at de kan få trafikken til at glide bedre ved at ændre deres nuværende kørsel.

Vi ved alle sammen godt inderst inde, hvad der skal til for at lette frustrationerne og øge køreglæden. Men tallene viser, at vi måske er lidt for dygtige til at pege fingre. Kan det virkelig passe, at det kun er de andre? spørger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

I undersøgelsen angiver et flertal egoisme som den primære årsag til, at bilister kører uden hensyn til trafikken og deres medtrafikanter.

Samtidig viser tallene, at københavnere er de, der mener, at der bliver kørt mest hensynsløst, mens mændene i langt højre grad anser sig selv for at være gode bilister end kvinderne.

Jeg tør ikke pege på hvilket køn, der er bedst bag rattet, men kan konstatere, at der er en interessant forskel, at kun en tredjedel af kvinderne siger, de er bedre bilister end andre, mens det gælder over halvdelen af mændene, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Analysen er foretaget af YouGov blandt 1008 danskere i alderen 18-74 år.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start