Fiat fejrer 80 års jubilæum i Danmark - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fiat fejrer 80 års jubilæum i Danmark

80 år siden, at den første dansker satte sig bag rattet af en Fiat herhjemme
Fiat Danmark
25/10-2010 kl. 19:45

Fiat Danmark er en af de ældste bilimportører i Danmark, og pudsigt nok var den mest populære Fiat-model i 1930’erne Fiat 500 – akkurat som i dag.

Dengang kunne kunderne sætte sig bag rattet i datidens Fiat 500 Standard Coupé, også kaldet Topolino, med 13 hk til en pris à kr. 3.125 – i dag er både antallet af hestekræfter og prisen en lidt anden.

Men historien om Fiat i Danmark handler om meget mere end Fiat 500. Den handler om et bilmærke, der med sin helt unikke italienske aura har bidt sig fast hos mange trofaste og loyale danske bilister. Den handler om et bilmærke, der hele ni gange har er kåret til Årets Bil i Danmark. Og så handler historien selvfølgelig om masser af personlige oplevelser i 127’ere, Uno’er, Panda’er, Punto’er, Multipla’er og Bravo’er.

”Vi er rigtig stolte af at kunne fejre 80-års fødselsdag i Danmark. Fiat har gennemgået en utrolig udvikling over alle disse år. Ved sådan en anledning sender vi selvfølgelig nogle meget varme hilsener til de mange tusinde Fiat-ejere, der gennem mange år har valgt os som deres faste bilmærke – og til de mange nye kunder, der kommet til – ikke mindst efter den nye Fiat 500 kom på markedet,” lyder det fra Federico Goretti, administrende direktør for Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

Et af de områder, hvor Fiat udmærker sig her 80 år efter den danske introduktion, er på det teknologiske område, hvor der bl.a. bliver arbejdet indgående med at skabe motorer med høj ydelse og lavt brændstofforbrug. Fiat er de sidste fem år blevet kåret af den uvildige analyseenhed JATO som det bilmærke i Europa med den laveste udledning af CO2:

”Vi er glade for at arbejde med biler, der ikke kun gør sig godt, når det gælder sikkerhed, design og køreegenskaber, men også har omtanke for miljøet. Og det er da fantastisk at kunne fejre fødselsdag, samtidig med at vi igen i år er Europas grønneste bilmærke,” siger Federico Goretti og sender samtidig en stor hilsen til Fiats forhandlernetværk:

”På 80 år undgår man ikke både op- og nedture, derfor er vi også glade for, at vi i dag har 65 velfungerende forhandlere, der året til dato har solgt mere end 6.000 biler. Det er præcis sekstusind gange så mange biler som i Fiats første regnskabsår,” slutter Federico Goretti, der fra hovedkvarteret i Glostrup sammen med de 60 andre ansatte i Fiat-organisationen kan glæde sig over, at medvinden for nybilsalget ser ud til at have bidt sig fast.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start