Toyota runder fem millioner hybridbiler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fem millioner hybridbiler

Toyota runder fem millioner hybridbiler
Toyota
18/06-2013 kl. 13:15

Med introduktionen af Toyota Yaris Hybrid i fjor fik hybridbilen, der kører på en kombination af el og benzin, for alvor sit gennembrud i Danmark. Danmark er dog langt fra eneste sted i verden, hvor den miljørigtige bil stormer frem. Toyota har nemlig på verdensplan netop rundet fem millioner solgte hybridbiler.

Siden den japanske bilproducent Toyota introducerede verdens første masseproducerede hybridbil Toyota Prius i 1997, er salget af hybridbiler, der kører på en kombination af el og benzin, taget mere og mere til. I fjor rundede Toyota en milepæl med fire millioner solgte hybridbiler, og allerede nu her mindre end et år senere er endnu en milepæl nået.

Toyota har således netop rundet fem millioner solgte hybridbiler på verdensplan, og verdens største bilproducent byder i dag på hele 20 hybridmodeller i over 80 lande rundt omkring i verden.

I Danmark finder man fire hybridmodeller fra Toyota i form af Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Prius og Prius+, hvoraf sidstnævnte har plads til hele syv personer. Om godt en måned introducerer Toyota stationcar’en Auris Touring Sports som den femte hybridmodel.

Tredobling af hybridsalget
Den ubetinget mest populære hybridbil i Danmark er Toyota Yaris Hybrid, som med et salg på over 700 biler siden introduktionen for snart et år har skrevet sig ind i historiebøgerne. Yaris Hybrid har næsten tredoblet hybridsalget i Danmark sammenlignet med samme periode året før og ydermere stået for dét, ingen andre biler tidligere har formået – nemlig hybridbilens gennembrud i Danmark.

En af årsagerne til Toyota Yaris Hybrids gennembrud i Danmark er bl.a. den ekstremt økonomiske pakke med lavt brændstofforbrug på op til 32 km/l ved

bykørsel, lave omkostninger som ejer på 290 kr. i halvårlig ejerafgift, samt at det for første gang nogensinde er muligt at få en miljørigtig hybridbil for under 200.000 kr.
Det tiltaler et stigende antal danskere.
Det er dog ikke kun private, der for alvor har fået øjnene op for den miljørigtige hybridteknologi. Også flere og flere kommuner oplever glæden ved hybridbiler, hvor Yaris Hybrid ligeledes er gået rent hjem i bl.a. hjemmeplejen.

Har man sagt hybrid, må man helt naturligt også sige Toyota. I Danmark tegner Toyota sig således for 91 procent af hybridsalget i år, og der er allerede indregistreret flere hybridbiler i årets første fem måneder end i hele 2012 – til glæde for miljøet.

En beregning fra Toyota Motor Corporation viser, at den japanske bilproducents hybridsatsning har betydet omkring 34 millioner tons mindre udledning af CO2 og en samtidig besparelse på 12 mia. liter brændstof i forhold til, hvis de fem millioner solgte hybridbiler i stedet havde været benzinbiler med tilsvarende størrelse og motorkraft.

Det svarer til den samlede udledning af CO2 fra alle danskere i over et halvt år, mens brændstofbesparelsen økonomisk set i Danmark ville løbe op i 144 mia. kr. – svarende til syv Storebæltsbroer.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start