SEAT - Et puslespil med over 3.000 brikker
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Et puslespil

Med over 3.300 brikker
SEAT
06/02-2015 kl. 16:15

“Det er ikke kun hver millimeter, men hver tiendedel millimeter, der er vigtig”, for at de over 3.300 dele, som en bil består af, skal passe perfekt sammen, forklarer Moisés López fra SEATs afdeling for kvalitetsovervågningsteknikker, som står for at analysere og måle de forskellige dele, der skal til for at samle det puslespil, der også kaldes en bil.

Den anvendte kvalitetsproces anvendes i hele design-, udviklings- og produktionsfasen af en bil – fra de første skitser og til bilen udleveres til kunden. Der foretages konstant analyser og kontroller. I alt arbejder der mere end 600 personer fra 16 forskellige lande i SEATs kvalitetsafdeling.

En del af Moisés' arbejde foregår i Meisterbock-rummet, hvor SEAT sikrer kvaliteten af mærkets modeller i lancerings- og produktionsfaserne. Her ligner bilerne med deres metalstrukturer mange andre modelbiler. Før hele bilen samles, måler teamet alt igennem med topmoderne teknologier som fx: laser, scanner, fotometri og andre banebrydende systemer.

Denne tekniker besøger også produktionsfabrikkernes arbejdsstationer for at sikre, at kvalitetskravene overholdes og opretholdes i hele produktionsfasen. “Når først delene er godkendt, overgår overvågningen til produktionen, hvor den fortsætter helt indtil bilen er fremstillet – lige før udleveringen til kunden”, forklarer han.

Moisés indrømmer, at kravene til nøjagtighed på hans arbejde også smitter af på forholdene i hjemmet. “Jeg ved ikke, om det er godt eller skidt, men vi er ekstremt metodiske og analyserer alle mulige detaljer”, fortæller han. Han indrømmer, at han i nogen grad er besat af orden derhjemme, og at køkkenskabene er fyldt med kasser med mærkater, der fortæller, hvad de indeholder. “Alt skal være i perfekt orden”, fastslår han.

Og naturligvis er det umuligt for ham at lade være med at røre ved alle mellemrum og flugtende overflader i alle de biler, han sætter sig ind i. “Jeg lader min hånd løbe hen over dem, fordi jeg elsker at røre ved ting for at fornemme, om de udstråler kvalitet eller ej”, tilføjer han. Med deres scannere i hænderne er kvalitetsteamet “øjet i det høje”, afslutter Moisés.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start