Klar til foråret? - campingvognen skal kigges efter
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Er du klar til foråret?

Vognen skal kigges grundigt efter i sømmene
Campingbranchen
04/03-2014 kl. 18:15

Vintergækkene og anemonerne kigger frem og varsler forårets kommen. Det betyder, at campingsæsonen er lige om hjørnet, og at vognen skal kigges grundigt efter i sømmene, så den er klar til forårets og sommerens mange oplevelser.

Drømmen om sol og sommer spirer i øjeblikketMange campister lader deres vogn stå i vinterhi hen over vinteren. Enten står den i indkørslen eller på en opbevaringsplads. Det betyder også, at nu hvor det er ved at være tid til, at den skal i brug igen, skal den klargøres og tjekkes grundigt efter.

Man skal være opmærksom på flere ting

Denne vintersæson har budt på meget blæsevejr og flere store storme. Kig din vogn grundigt efter, om der er kommet buler eller revner af, at noget er blæst ned på eller ind i din vogn. Kig også alle plastik- og glasfiberdele efter for evt. frostskader. Det er meget vigtigt at få disse skader repareret, da de kan forårsage, at der kan trænge fugt ind i vognen, og at vognen falder i værdi.

Husk rengøring både ude og inde

På en vogn, der står stille hen over vinter, kan det ikke undgås, at der samles en del skidt og alger. Så selvom man gjorde sin vogn ren om efteråret, inden man stillede den i vinterhi, er man nødt til at også vaske den grundigt om foråret. Her kan det være en god idé at bruge specialsæber med voks og/eller lakforsegler. Husk at kom grundigt ind i alle hjørner omkring lygter, rangerhåndtag, gaskasse m.m..

Som vi kender til det fra vores hjem, samles der også hurtigt støv og skidt indendørs. Din vogn skal også rengøres her. Tjek også vognen igennem indvendigt for evt. skader eller andet, der trænger til reparation.

Få vognen tjekket hos din forhandler

Det kan være en rigtig god idé at lade sin forhandler gå vognen igennem. Der kan være skjulte ting, som man ikke kan se med det blotte øje. Forhandleren udfører også både gastests og fugttests, så du er helt sikker på, at din vogn er i tip top stand til den kommende sæson. Begge disse tests er vigtige. Fugttesten bør man få foretaget hvert år og gastesten hver andet år. Det er ved disse tests, at sådan noget som utætte eller møre gasslanger eller fugt i vognen opdages.

Din forhandler kan også lave et serviceeftersyn på din vogn, hvor alt fra træktøj, dæk, slingrekobling og bremser bliver smurt og kigget efter. Husk også at få efterset dit klimaanlæg. Der kan gemme sig rigtigt mange bakterier her, og det er vigtigt at få renset det ordentligt igennem.

Din forhandler kan rådgive dig om og installere forskelligt ekstraudstyr, nu hvor din vogn alligevel er på værkstedet. Det er muligt at få solceller, så man bliver 100 % uafhængig af strøm, vandrensningssystemer, så man trygt kan benytte vandet, uanset hvor man er henne i verden, eller f.eks., mover så man slipper for det hårde arbejde med at bugsere campingvognen på plads.

Med en vogn, der er i tip top stand, bliver ferien bedre og uden bekymring for udstyret. Det levner tid til det allervigtigste og det er nemlig oplevelserne og hyggen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start