Elbil nummer 100.000 fra Renault-Nissan - Elbiler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Elbil nummer 100.000 fra Renault-Nissan

Salget af elbiler er først nu ved at komme op i gear
Renault Danmark
04/08-2013 kl. 00:00

Forleden blev elbil nummer 100.000 fra Renault – Nissan Alliancen leveret, og forventningen er en markant vækst i de kommende år. 

Når det kommer til elbiler er Renault – Nissan alliancen de ukronede konger. Samlet set har Renault-Nissan solgt flere elbiler, end alle andre bilproducenter tilsammen. Og elbilerne fra Renault og Nissan, der omfatter Nissan Leaf, Renault Fluence, Renault Kangoo, Renault Zoe og Renault Twizy, har tilsammen nu kørt omkring 841 millioner kilometer – hvilket svarer til køreturen rundt om jorden sådan cirka 20.000 gange.  

At elbilerne er kommet for at bliver, understregede den øverst ansvarlige for Renault – Nissan Alliancen Carlos Ghosn forleden.

“ Vi forventer, at efterspørgslen efter elbiler vil fortsætte med at stige i takt med, at infrastrukturen til elbiler udvikler sig. Og vi er 100 procent dedikerede til elbiler  – også på lang sigt” sagde Carlos Ghosn.

I Europa er det Renault, der står for væksten af elbiler. Siden el – versionen af Renault Kangoo kom til salg i slutningen af 2011, har Renault solgt mere end 30.000 elbiler. Det betyder, at Renault står for 61 procent af alle solgte elbiler i Europa, hvor de største markeder Frankrig, Tyskland og Italien.

Selv om Renault Kangoo var den første elbil fra Renault er det dog ikke den bedst sælgende. Det er derimod den sjove Renault Twizy, der på lidt over et år er solgt i 11.000 eksemplarer. 

Den rekord forventes nu snart slået af Renault Zoe. En bil, som blev introduceret i en lang række lande i slutningen af marts, og som for alvor introduceres i Danmark i midten af august. Trods sin korte karriere er Zoe allerede solgt i mere end 5000 eksemplarer, og herhjemme har man da også store forventninger til Renault Zoe.

” Med Zoe har vi det helt rigtige produkt til den helt rigtige pris. Vi er overbeviste om, at det også herhjemme bliver den bedst sælgende elbil fra Renault. Vi har allerede oplevet massiv interesse, og de første ordrer er løbet ind”, siger administrerende direktør i Renault Danmark Henrik Bang.

Hos Nissan er elbilen Nissan Leaf blevet en kæmpe success siden introduktionen i december 2010. Siden er der solgt mere end 71,000 Nissan Leaf. Dermed er Leaf den bedst sælgende elbil nogensinde.

Det er især i USA, at Nissan Leaf har godt fat. Her er godt 30.000 Leaf solgt, mens Japan følger lige efter med 28.000 enheder.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start