Duster anno 2016 på Frankfurt Motorshow
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Duster anno 2016 på Frankfurt Motorshow

Ny automatisk gearkasse til små penge, og en opdateret Duster er nyhederne hos Dacia på dette års Frankfurt Motorshow.
Renault Danmark
17/09-2015 kl. 19:00

Siden 2004 har Dacia solgt mere end 3,5 mio. biler, og væksten fortsætter med uformindsket styrke.

I første halvdel af 2015 voksede Dacia med 10,1 procent og havde en gennemsnitlig markedsandel på 3,14 procent. I alt sælges Dacia i 44 lande og næsten halvdelen af disse – nærmere betegnet 19 lande – oplevede at salget i første halvdel af 2015 slog tidligere rekorder.

Også i Danmark er der en stabil fremgang. I alt har Dacia frem til 1. september solgt 2342 biler, hvilket er en fremgang på 17 procent i forhold til samme tid sidste år. Og det i et marked der generelt steg 8,6 procent. Dacia er således gået dobbelt så meget frem som det gennemsnitlige marked

Succesen i både Danmark og de resterende 43 lande hvor Dacia sælges, skyldes en kombination af lave priser og en modelrække, der hører til de yngste i Europa. På mindre end to år er der således introduceret Dokker, Dokker Van og Lodgy. Og det ovenpå en modelrække, der tæller Logan MCV, Sandero Stepway og faceliftet Duster.

Ny automatiseret gearkasse

Det ville dog være løgn at påstå, at nyhederne hos Dacia står i kø på Frankfurt Motorshow. Men der er nyheder. Den største er introduktionen af Dacia Easy-R gearkasse. Det er en 5. trins automatiseret manuel gearkasse (BVR) og altså ikke at forveksle med Renaults EDC gearkasser, der er dobbeltkoblings gearkasser. Prisen er til gengæld også cirka det halve af en EDC gearkasse – nemlig plus 10.000 kroner i forhold til den manuelle gearkasse.

Easy–R gearkassen fås til to modeller på det danske marked – nemlig Logan MCV og Sandero Stepway med 0.9 TCe motorer – begge i den højeste udstyrsniveau.

Prisen for Logan MCV med 0,9 TCe bliver 146.990 kroner, mens Sandero Stepway 0,9 TCe Prestige koster 149.990 kr.

For begge motorer gælder det at brændstofforbruget – og dermed den grønne ejer afgift forbliver den samme uanset gearkassen. Det betyder at Logan MCV går 20,4 km/l og har en halvårlig ejer afgift på 310 kroner, mens Sandero Stepway har en brændstofforbrug på 19,6 km/l og har en halvårlig ejer afgift på 600 kroner.

Samtidig gælder det i øvrigt for alle Dacia, at de er udstyret med Stop & Start funktion. Easy– R gearkassen bliver introduceret i Danmark samme uge som Frankfurt Motorshow.

Lille løft til Duster

Duster er den mest populære Dacia, selv om den faktisk har næsten seks år på bagen og dermed er den ældste i række. Men den er langt fra færdig med at se godt ud. Første halvdel af 2015 er salget på knap 87.500 stykke, hvilket er en stigning på 9,4 procent i forhold til samme periode sidste år.

Forrige år fik Duster et markant facelift, nye motorer samt betydeligt bedre støjdæmpning, og her i bilens efterår, er det tid til at kigge på nye farver, nyt indtræk og opdateret mediesystem. En ny farve er blevet introduceret – nemlig Altai Green, der erstatter den oliven grønne farve. Desuden er der kommet to nye indtræk, 16 tomme alufælge og så er mediesyestem – Media Nav opdateret med blandt andet bakkamera.

Alle ændringer kommer også til Danmark. Bestiller man i morgen en ny Duster, bliver det med de nye muligheder for udstyr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start