Toyota GT86 - Det sjoveste stykke legetøj
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det sjoveste stykke legetøj

Big Fat Snake og Toyota GT86
Toyota
19/05-2014 kl. 13:15

Anders Blichfeldt, forsanger i Big Fat Snake, fik 100 timer i selskab med den køreglade sportsvogn Toyota GT86. En oplevelse han sent vil glemme – og et tabt hjerte for dét, han selv betegner som det sjoveste stykke legetøj.

Vækkeuret var stillet til at ringe tidligt søndag morgen. Anders Blichfeldt, forsanger i Big Fat Snake, havde nemlig sportsvognen Toyota GT86 holdende i indkørslen. En rød sag med boxermotor med 200 hestekræfter og et så lavt tyngdepunkt, at selv en anden berømt og markant dyrere køremaskine Porsche Caymann må kaste håndklædet i ringen. Og så har GT86 et baghjulstræk, der kan få solen til at skinne på den mest regnfulde dag.

Toyota har sat den populære musiker stævne og lånt ham sportsvognen Toyota GT86 i 100 timer til test for at finde ud af, om det er en bil for ham. Vurderet efter smilet efter adskillige både korte og længere køreture i den lave sportsvogn, er bilen mere end godkendt.

“Den er skide sjov at køre i,” udbryder Anders Blichfeldt begejstret og knuger bilnøglerne et par sekunder ekstra i hånden, inden han afleverer dem tilbage.

Han har helt fra teenageårene interesseret sig særligt for biler og teknik, og hans drøm som 15-årig var at køre motorcros. Karrierevejen blev som bekendt dog en noget anden, men interesseren for de to- og firehjulede køretøjer er stadig intakt.

Rosende ord om GT86

Inden testen af den sjove sportsvogn GT86 havde Anders Blichfeldt trevlet internettet igennem for at undersøge, hvad det var for en bil, han skulle teste. Han fandt kun rosende ord fra både udenlandske og danske medier i sin søgen, og forventningerne var derfor høje, da han første gang satte sig bag rattet.

“Faktisk blev jeg lidt skuffet, da jeg satte bilen i gang. Men da jeg første gang røg over 6.000 omdrejninger, og bilen for alvor tog fat, var jeg solgt. Det er det sjoveste stykke legetøj for voksne mænd,” siger Anders Blichfeldt.

Musikerens kørselsbehov appellerer just ikke til en sportsvogn. Han skal ofte have op til seks personer med – enten når han kører med sin kone og fire børn, eller når han med resten af medlemmerne i bandet Big Fat Snake skal ud og spille et sted i Danmark.

“Så fungerer en sportsvogn ikke. Hvis jeg købte en, skulle den stå i garagen, og så kunne jeg tage den frem engang imellem, når jeg ville have det sjovt. Den er bygget helt kompromisløs og er uden tvivl den sportsvogn, Toyota nogensinde har bygget, der kører allerbedst,” mener Anders Blichfeldt.

Testbilen var udstyret med integreret navigation og et godt lydanlæg. Det kunne forsanger i Big Fat Snake dog godt have undværet. I musikerens ører er boxermotoren i sig selv rigelig lydkulisse, når den rammer de høje omdrejninger, og smilet er størst.

“Når man kører motoren ud i omdrejningerne, er det alligevel ikke til at høre så meget andet end lyden fra boxermotoren. Og sådan skal det være. Alt andet ville have været en skuffelse,” siger Anders Blichfeldt og advarer samtidig om, at man som ejer af GT86 får svært ved at sove længe søndag morgen.

”Bilen er helt klart allersjovest at køre på små veje og uden trafik. Så jeg stod tidligt op om søndagen og fik mulighed for virkelig at teste bilen. Der opdagede jeg for alvor, hvor gennemført og sjov den er,” smiler Anders Blichfeldt.

Toyota GT86 koster normalt fra 539.997 kr., men flere Toyota-forhandlere tilbyder i øjeblikket særlig attraktiv privatleasing fra 4.395 kr. per måned eller et beskatningsgrundlag ved erhvervsleasing fra 332.674 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start