Suzuki SX4 S-Cross - Prissættes fra 219.990
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Den nye Suzuki SX4 S-Cross

Prissættes fra 219.990
Suzuki
18/09-2013 kl. 14:15

Suzuki er nu klar med en skarp startpris på den nye familie-crossover SX4 S-Cross. Når den introduceres i weekenden den 5. – 6. oktober, bliver det nemlig til priser, der starter lige under de 220.000 kroner.

Med modeller som Jimny, Ignis, SX4, Vitara og Grand Vitara er Suzuki en af pionererne i både SUV og crossover klassen, og den nye SX4 S-Cross er den første crossover i C-segmentet for Suzuki. Den nye model havde verdenspremiere på årets biludstilling i Geneve, og produktionen startede op i sommermånederne på Suzukis fabrik i Ungarn, så den er nu klar til dansk introduktion den 5. – 6. oktober.

Stor, men økonomisk
Den nye model er med en længde på 4,3 meter og en akselafstand på 2,6 meter en full-size C-segment bil. Den har derfor en rigtig god kabinerummelighed på både for- og bagsædet samt et stort bagagerum, der med 430 l (VDA) er klasseledende. Og med en helt nyudviklet platform er kørekomfort og køreoplevelse også på et højt niveau. De to 1.6 DOHC 16V benzin- og dieselmotorer yder 120 hk, men har alligevel en rigtig god brændstoføkonomi på hhv. 18,5 og 23,8 km/l (EU-norm) og en dertil hørende lav ejerafgift. Dieselmotoren er forsynet med en 6-trins gearkasse, og drejningsmomentet er på hele 320 Nm ved 1.750 omdr. Og da bilen samtidig må trække reelle 1.200 kg i benzinudgaven og 1.500 kg med dieselmotor, er Suzuki sikre på, at den nye S-Cross model har et stort kundepotentiale. Både de mange krævende familiebilskøbere, der leder efter en bil, der kan klare deres mangeartede behov, og firmabilisten der downgrader fra en større D-segment bil, ses som oplagte kundegrupper.

Crossover med mere personvognskarakter
Ved udviklingen af den nye S-Cross model har Suzuki lagt lidt større vægt på personvognsegenskaberne i crossover mixet. Det kommer bl.a. til udtryk i et design, der både har en god frihøjde og SUV elementer som skærmkanter og beskyttelses-paneler, men som samtidig har tydelige fællestræk med en stor personvogn. Det samme gælder køreegenskaberne, hvor bilen er lagt op med en fast undervogn og direkte styring. Lidt i stil med det, der har gjort Swift modellen så populær. Men også andre af SUV fordelene som fx høj siddeposition og god fremkommelighed er at finde i den nye Suzuki S-Cross. Og har man behov for træk på alle 4 hjul, har Suzuki udviklet et nyt og avanceret AllGrip system, hvor der kan vælges mellem 4 indstillings-muligheder for bedre køresikkerhed og fremkommelighed. Dette system kan tilvælges til både benzin og dieselmodellerne.

Stort modelprogram til priser fra kr. 219.990
Modelprogrammet vil i første omgang bestå af 11 personvognsmodeller, der dækker både benzin og dieseludgaver, 2WD og AllGrip modeller, modeller med manuelt gear samt med CVT transmission. Hertil kommer ca. 6 Van modeller, der p.t. er under godkendelse og ombygning.

Priserne for den nye S-Cross starter ved kr. 219.990 for 1.6 benzinmodellen med GL udstyr. Og selvom det er indgangsmodellen i serien, er der tale om en veludstyret model med udstyr som fx 7 airbags, ESP/TCS, dæktryksovervågning, automatisk stop/start af motor, Hill-Hold system, aircondition, el-ruder for og bag, fartpilot og fartbegrænser, multijusterbart rat, ratbetjent cd-radio med USB, el-sidespejle med varme, fjernbetjent centrallås og sædevarme.

Næste udstyrstrin hedder GL+, og her medfølger bl.a. 2-zonet klimaanlæg, alu-fælge, nøglefri betjening inkl. trykknap start af motor, læderrat samt tagræling og beskyttelses-paneler i sølv-look. I en særlig GLS model omfatter udstyret også Bluetooth forbindelse, større alu-fælge samt det store panoramasoltag der, som det første i verden, har dobbelt-åbning af de to glaspaneler. Topmodellen i S-Cross programmet hedder GLX, og her får man fx Xenon lygter, parkeringssensor for og bag, automatisk viskerfunktion og meget mere.

Vi forventer at have alle priser i programmet klar til offentliggørelse sidst på måneden. Med en pris fra 219.990 rammer vi det attraktive niveau, som vi er gået målrettet efter. Nu er Suzuki klar med et seriøst, nyt og attraktivt alternativ i klassen for C-segment crossovers.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start