KIA Carens - Får 5 stjerner i Euro NCAP-testen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Den nye KIA Carens får 5 stjerner i Euro NCAP

Carens scorer høje karakterer i alle dele af Euro NCAP-testen
KIA
26/09-2013 kl. 14:00

Den helt nye kompakte MPV; KIA Carens har opnået de maksimale fem stjerner i kollisionstesten hos Europas førende trafiksikkerhedsorganisation; Euro NCAP.

KIA Carens er den ene ud af kun to af de kompakte MPV'er, der i øjeblikket sælges i Europa, der har opnået 5 stjerner i Euro NCAP-testen 2013. Den 5-dørs, 5- eller 7-personers KIA opnåede høje karakterer for beskyttelse af voksne personer i bilen (94 %), beskyttelse af børn i bilen (76 %), sikkerhedsudstyr (81 %) og fodgængerbeskyttelse (64 %).

“Fra starten af udviklingsarbejdet med den nye Carens var KIAs ingeniører dedikeret til at konstruere en kompakt MPV med den allerbedste struktur og sikkerhedsteknologi til beskyttelse af førerne, deres familier og fodgængere i tilfælde af en ulykke”, udtaler Benny Oeyen, som er Vice President Marketing and Product Planning hos KIA Motors Europe.

“I løbet af de seneste 5 år er testkriterierne hos Euro NCAP blevet strengere, så det er blevet vanskeligere for producenterne at opnå topkarakterer med deres modeller. Det understreger KIAs kontinuerlige arbejde med at forbedre bilernes sikkerhed, at vi igen kan opnå den højeste karakter med den nye Carens, som appellerer stærkt til familier med en aktiv livsstil, der ønsker både stil og praktiske egenskaber”, afslutter Oeyen.

Testmedarbejderne hos Euro NCAP belønnede Carens med maksimumkarakteren for beskyttelse i tilfælde af sidekollisioner mod en barriere, beskyttelse af spædbørn på 18 måneder, beskyttelse af forsædepassagererne mod piskesmældsskader og beskyttelse af fodgængernes ben. Sikkerhedsorganisationen bemærkede også, at den nye Carens er udstyret med selealarm på alle siddepladser, hastighedsbegrænser, der kan indstilles af føreren, og at alle de typer børnesæder, bilen er designet til, kan monteres korrekt og med god plads i bilen.

Det standardmonterede sikkerhedsudstyr i den nye KIA Carens til det europæiske marked omfatter seks airbags (front-, side- og hovedairbags), advarsel om ikke spændte sikkerhedsseler (forsæder og bagsæder), ESC (elektronisk stabilitetskontrol), HAC (Hill Assist Control), så bilen ikke ruller baglæns på bakker, og ESS (Emergency Stop Signal), som betyder, at stoplygterne blinker, når føreren foretager en katastrofeopbremsning.

Med den helt nye Carens er KIA tilbage i et af de mest konkurrenceprægede markedssegmenter i Europa, og bilen er designet og konstrueret til at opfylde moderne familiers behov og forventninger. Den har et slankt aerodynamisk design med kabinen langt fremme, hvilket giver masser af plads i kabinen, og den fås med fem eller syv sæder og en lang række features inden for komfort og sikkerhed.

Den nye Carens kommer i selskab med seks andre KIA modeller – cee'd, Rio, Venga, Soul, Sportage og Sorento, der også har opnået fem stjerner i EuroNCAP-kollisionstesten. I Danmark har selv KIAs mikrobil; Picanto fået kredit for 5 EuroNCAP stjerner, da ESC som bekendt er standard fra laveste udstyrsvariant i det danske modelprogram.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start