Ny VW e-up! El-drevne bilmodeller fra Volkswagen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Den nye e-up!

VW præsenterer e-up!, den første i det, der skal blive til en række af serieproducerede el-drevne modeller fra mærket.
Volkswagen
20/03-2013 kl. 13:45

Med e-up! får man en funktionel, kompakt og næsten lydløs bil, der er perfekt til dagligdags kørsel i bymiljøer og oplagt for pendlere eller som bil nummer to. e-up! klarer afstande på op til 150 kilometer, og når batteriet er ved at være kørt fladt, kan det lades 80 % op på 20-25 minutter.

e-up! drives næsten lydløst frem af en 60 kW/82 hk stærk el-motor, der giver dig en harmonisk og glidende acceleration uden generende afbrydelser af gearskifte eller motorstøj. Motorens maksimale drejningsmoment på 210 Nm leveres allerede fra 0 o/min, så e-up! er relativt kvik i afsættet og accelererer fra 0 til 100 km/t på 14 sekunder, og den har en topfart på 135 km/t. Lithium-ion-batterierne er bygget ind i bunden af bilen og har en kapacitet på 18,7 kWh, hvilket giver den 1.185 kg e-up! en rækkevidde på 150 kilometer, udregnet på basis af EUs nye forbrugscyklus for el-biler.

Skal e-up! lades op, finder du stikket bag det normale “tankdæksel”. Som option kan e-up! fås med Combined Charging System (CCS), der er blevet standardiseret af Volkswagen og andre bilfabrikanter. Systemet understøtter både veksel- og jævnstrøm, så du kan lade på de fleste ladestationer, uanset strømkilde og spænding.

Det forventes at den offentligt tilgængelige infrastruktur vil være klar med Combo-hurtiglade-stationer, når e-up! lanceres senere på året. Her vil man kunne lade bilen 80 % op på 20-25 minutter. Ligeledes vil der være semi-hurtiglade-stationer, hvor det vil tage op til 50 minutter for en fuld opladning.

Designmæssigt adskiller e-up! sig diskret fra de øvrige up!-modeller med kendetegn som de boomerang-formede LED-kørelys i frontkofangeren, 15″ maskin-polerede alufælge og Volkswagen-logoer med blå baggrundsfarve. Udover dette er front, sideskørter og bunden optimeret aerodynamisk.

Interiøret i e-up! byder på sæder med lysegråt betræk og blå syninger, og specielle læder- og kromdetaljer i interiøret giver et stilrent indtryk, der matcher bilens koncept som en rendyrket el-drevet bybil.

e-up! præsenteres på biludstillingen i Frankfurt til september og forventes introduceret på det danske marked i løbet af efteråret.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start