Renault Megane RS, 250 HK - Den gule fare - GTI
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Den gule fare

Den absolut mest potente gadebil fra Renault
Renault
06/09-2011 kl. 12:00

Renault Megane RS – den absolut mest potente gadebil fra Renault – kan nu købes i Danmark. Prisen er 449.900 kroner, og der er køreglæde for hver en krone.

Tallene taler næsten for sig selv. 2.0 liters turbomotor med 250 hestekræfter og et moment på 340 Nm. 0-100 km/t overstået på blot 6.1 sekund og en topfart på 245 km/t. Sig goddag til Renault Megane RS – en nådesløs GTI dræber, der tæver alt og alle på banen og trækker misundelige blikke i trafikken.

Mens de franske politi fanger hurtige forbrydere i deres blå og hvide Megane RS, og der bliver sat banerekord på Nürburgrings 22 kilometer legendariske nordschleife i en gul version, har danskerne indtil nu måttet drømme om Renaults absolut hurtigste gadebil. Men det er nu fortid. De første eksemplarer af Renault Megane RS er netop landet hos de danske forhandlere, og der er meget at kigge på og glæde sig over i den franske raket.

Renault Megane RS er proppet med udstyr – inde som ude. Når man sænker sig i de dybe RS sæder fremstillet – naturligvis skulle man sige – af Recaro har man udsyn til et cockpit, der har alt hvad man måtte ønske sig.

Det tykke læderat ligger fantastisk i hænderne og de digitale instrumenter, som vi kender det fra den almindelige Renault Megane, er udskiftet med analoge. Naturligvis er omdrejningstælleren skriggul, og den lille korte gearstang klædt i læder. Klimaanlæg og stort stereoanlæg er naturligvis standard og gør det til en ekstra fornøjelse at køre RS.

Heller ikke udefra er der tvivl om, at her kommer noget, der kan køre stærkt. Megane RS er udstyret med komplet skørtesæt, udbyggede skærmkanter ved for og baghjul, frontspoiler og en fræk hækspoiler. Bagfra stjæler den centralt placerede diffuser straks opmærksomheden, og fra siden lyser de røde brembo bremser op inde bag de sorte 18 tommer alufælge.

Til forskel fra en normal Renault Megane er både styrtøj og affjedring noget helt særligt. Styrtøjet er stramt og præcist, og de traditionelle fjedreben er erstattet med et separat hjulophæng. En aksel helt ude ved hjulene sikrer optimal styring og minimal krængning. Der er kort sagt tale om den vildeste gadebil fra Renaults hånd.

Det er naturligvis Renaults egen motorsportsafdeling, der har udviklet bilen. RS betegnelsen dækker nemlig over navnet Renault Sport Technologies, der med en klar linje til Renaults massive involvering i Formel 1, udnytter den sidste nye viden indenfor Formel 1 til at lave biler, der gør mere end at se godt ud. De kører formidabelt.

Renault Sport Technologies har således vundet et hav af priser for deres biler. Sidste år kårede det anerkendte britiske magasin Top Gear Magazine således Renault Sport Technogies som den bedste producent af hot hatches. Udover Renault Megane fås også Renault Twingo og Renault Clio i RS versioner. Disse kan dog ikke købes herhjemme.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start