De 10 mest spektakulære vejstrækninger i verden
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

De 10 mest spektakulære vejstrækninger i verden

SEAT har, gennem sin Kør Smukt-kampagne, lavet en liste over nogle af de mest spektakulære vejstrækninger i verden.
SEAT Danmark
29/10-2016 kl. 10:00

Nogle af dem kommer op i ubegribelige højder efter utallige sving og kurver, andre er tusindvis af kilometer lange og går gennem parker, dale og bjerge, mens enkelte af dem endda er romantiske. De er allesammen vejstrækninger, og efter vores mening nogle af de mest spektakulære i verden. Nedenstående er vores egen liste taget fra det utallige antal vejstrækninger over hele verden. I den sidste ende er den bedste vejstrækning dog altid den, hvor du kan nyde din bil fra A til B, uanset hvor du skal hen. Vi begynder vores udvælgelse i Rumænien, hvor SEAT for nylig har udført en række testkørsler med ni Leon CUPRA-modeller:

1) Transfagarasan, Rumænien. Den anses af nogle for en af de smukkeste vejstrækninger, i det mindste i Europa. Den har en længde på 90 km og strækker sig gennem de barske bjerge i Karpaterne. Den er som regel lukket på grund af sne i perioden fra slutningen af oktober til juni. Ud over det smukke landskab går ruten forbi slottet Poenari, som angiveligt skulle være hjemsted for den prins, som var inspiration til Bram Stokers roman Dracula.

2) Stelvio-passet, Italien. Med beliggenheden i en højde på 2.757 m er det det højeste asfalterede bjergpas i de østlige Alper. Ud over det smukke landskab er den også kendt for de 48 hårnålesving på blot 24 km med en gennemsnitlig stigning på 7,6 %. Cykelentusiaster kender den også ganske godt som en af de mest vanskelige etaper i Giro d’Italia. 

3) Furka-passet, Schweiz. Dette pas blev vældig populært, efter at det var med i James Bond-filmen Goldfinger fra 1964. Det krydses af vej 19 og er et af de 30 højeste bjergpas i Europa. Beliggenheden midt i de schweiziske Alper sikrer en spektakulær udsigt inklusive Rhône-gletsjeren. 

4) Route Napoléon, Frankrig. Denne vejstrækning er 325 km lang og i dag en del af N85 på vejen mod Paris. Fra Golfe-Juan ved Rivieraen til Grenoble går den gennem regionerne Provence-Alps-Côte d’Azur og Rhône-Alpes, og den udgør en del af den rute, som Napoléon tog, da han generobrede tronen efter 1 år i eksil. Vejstrækningen krydser en række store veje og går igennem idylliske byer.

5) Romantische Straße, Tyskland. Denne vejstrækning er på 400 km fra Würzburg til Füssen i Bayern. Den går igennem mere end 60 større og mindre byer, hvor turister kan stoppe og nyde kirker, katedraler, slotte, klostre og middelalderbyer som fx Dinkelsbühl, samt vinslotte og udløbere fra bjergene, inden man når frem til de bayerske Alper.

6) Desfiladero de la Hermida, Spanien. Dens længde på 21 km gør denne slugt i Cantabrien til den længste i Spanien. Man kan komme frem til den via den snoede N-621-vej, og den omfatter en lang række udsigtspunkter med en fantastisk udsigt over de stejle kalkstensklipper hele vejen rundt, hvoraf nogle er helt op til 600 m høje.

7) Atlanterhavsveien, Norge. Atlanterhavsvejen er blot 8,72 km lang og går hen over en lang række små øer med otte broer, som på perfekt vis kombinerer naturen og ingeniørkunsten. Den forløber kun få meter over havets overflade på Atlanterhavet, hvilket gør den til en udfordring for de mest modige bilister. 

8) Ruta 40, Argentina. Den er en af verdens højeste vejstrækninger og når helt op til mere end 5.000 m over havets overflade ved bjergpasset Abra del Acay. Vejstrækningen strækker sig over 5.200 km fra syd til nord og forløber parallelt med Andesbjergene, den går forbi 21 nationalparker og 18 store floder. Når den møder den sydlige del af Patagonien, bliver den en af de mest øde vejstrækninger i verden. 

9) Great Ocean Road, Australien. Denne 243 km lange motorvejsstrækning forløber langs den australske kyst i staten Victoria og omfatter berømte attraktioner som London Arch og The Twelve Apostles, naturlige kalkstens- og sandstensklippeformationer, som er skabt af millioner af års erosion af de høje klipper, som vender ud mod Stillehavet. Langs ruten er der også fiskerbyer, regnskove og nationalparker.

10) Route 66, USA. Også kendt som Mother Road har den formentlig leveret inspiration til flest film i historien, som fx Easy Rider, Duel eller en scene i Grease. Den strækker sig over 4.000 km og går igennem syv stater mellem Chicago og Santa Monica i Californien. Den er en af de mest sagnomspundne vejstrækninger i verden.

Kør Smukt!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start