Magacin - Danskerne ser frem til selvkørende biler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danskerne ser frem til selvkørende biler

Om få år kan selvkørende biler være en realitet. Hver fjerde dansker forventer at køre mere når de første førerløse biler rammer vejene.
Ford Danmark
20/04-2017 kl. 06:00

Hvordan lyder det at kunne nå udhvilet frem til sin destination, slippe for at parkere selv og ikke skulle bekymre sig om andre trafikanter? 

Selvkørende biler bliver det næste store hit – især for mange danskere. Markedsanalysefirmaet Wilke har på vegne af Vejdirektoratet undersøgt, hvordan danske bilister ser på en fremtid, hvor vi kan opleve selvkørende biler i trafikken. 

Resultatet kan muligvis overraske, for hver fjerde dansker forventer at køre mere, når selvkørende biler bliver en realitet. Resultatet skyldes, at mange danskere ser frem til at kunne nå udhvilet til deres destination og slippe for at parkere bilen selv. 

”En af de gevinster, som vi forventer ved de selvkørende biler, er øget mobilitet i samfundet. Børn, handicappede og andre folk uden kørekort vil kunne transportere sig,” fortæller Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet. ”Men denne undersøgelse viser, at også de, der allerede i dag kan køre bil, ser mange fordele ved at kunne lade bilen køre selv.”

Undersøgelsen der er foretaget blandt 3.000 danskere viser, hvad det er der hitter ved selvkørende biler. 38 procent ser frem til at kunne komme udhvilet frem til deres destination mens 35 procent ser frem til, ikke at skulle parkere bilen selv.

34 procent af de adspurgte ser frem til at kunne bruge tiden på andre aktiviteter end at sidde ved rattet. 31 procent ser frem til ikke at skulle forholde sig til andre trafikanter, mens 30 procent forventer, at selvkørende biler vil gøre det muligt at køre, når man har indtaget medicin eller alkohol. 12 procent forventer at trafikken vil være hurtigere.

Nu sidder du måske med en tanke om hvor længe du skal vente, før du slipper for at parkere selv. Fords ambitioner går på, at den første selvkørende bil uden rat og pedaler skal rulle ud på vejene i 2021. 

I over 10 år har Ford arbejdet med udvikling og tests af selvkørende biler – biler der skal udvikles til alle typer mennesker. 

”Vi har en strategisk fordel på grund af vores evne til at kombinere software og sensorteknik med sofistikeret ingeniørarbejde, som er nødvendigt for at fremstille køretøjer af høj kvalitet,” fortæller Raj Nair, Executive Vice President i Global Product Development hos Ford Motor Company. ”Det er det, der skal til for at gøre førerløse biler til virkelighed for millioner af mennesker rundt om i hele verden.”

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start