Volkswagen Golf Blue-e-Motion: Danmarkspremiere
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danmarkspremiere: Volkswagen Golf Blue-e-Motion

Oplev den 100 % elektriske Volkswagen Golf Blue-e-Motion til EWEA-konferencen i Bella Center i København fra den 16.-19. april.
Volkswagen
13/04-2012 kl. 18:30

Volkswagen har i en lang årrække arbejdet med alternativer til den konventionelle forbrændingsmotor. Allerede i 70erne forskede man i Volkswagen-regi i e-mobilitet. Nogle af projekterne blev virkeliggjort og bragt i produktion, fx Golf City-StromER. I dag er det Volkswagens strategiske mål at være den mest miljøskånende bilproducent på verdensplan i 2018.

Under mottoet “Think Blue” har Volkswagen udviklet en lang række tiltag, der tilsammen gør vores produkter, og ikke mindst brugen af dem, mere miljøskånende. Tiltagene spænder bredt fra hele Volkswagens række af BlueMotion-modeller over vore fabrikkers markante reduktion af CO2-udledning i produktionen til XL1, der kører over 100 km/l. Nu præsenterer Volkswagen det seneste skud på stammen, Golf Blue-e-Motion, en 100 % elektrisk Volkswagen, på dansk jord.

Allerede næste år indgår Golf Blue-e-Motion i Volkswagens serieproduktion, og den vil blive tilbudt de danske forbrugere i løbet af 2013. Golf Blue-e-Motion bliver vist i forbindelse med den store internationale EWEA-konference (The European Wind Energy Association), der løber af stablen fra mandag den 16. april i Bella Center i København, hvor temaet er innovative bud på løsninger for fremtidens energiudfordringer omkring. Blandt talerne er statsminister Helle Thorning-Schmidt og KHK Kronprins Frederik.

Den CO2-fri kørsel, som Golf Blue-e-Motion byder på, går hånd i hånd med udviklingen af vedvarende energi – et felt som Danmark er førende på.

Golf Blue-e-Motion-konceptet
Golf Blue-e-Motion drives af en elmotor, som er integreret forrest i bilens motorrum, og den maksimale ydelse er 115 hk (85 kW).
Som det er tilfældet for alle elmotorer, yder motoren i Golf et meget højt maksimalt drejningsmoment fra stilstand – 270 Nm, hvilket er sammenligneligt med effekten i en kraftig benzinmotor. Resultatet er stor køreglæde uden direkte/lokal emission. Strømmen til at drive elmotoren akkumuleres i et litium-ion-batteri med en kapacitet på 26,5 kWh. Afhængigt af kørestil og bilens anvendelsesbetingelser (fx brug af airconditionanlægget og varmeanlægget) er det muligt at tilbagelægge op til 150 km i den forhjulstrukne Golf Blue-e-Motion på en fuld opladning. Med en rækkevidde på 150 km vil man mange steder i verden få opfyldt de behov som de fleste, der pendler til og fra arbejde, har. Derudover opfylder Golf Blue-e-Motion også kravene til rækkevidde for mange erhvervsbrugere. Og også til privat brug vil den emissionsfri Golf være en bæredygtig løsning for især køreture i lokalmiljøet.

Energibevidst og suveræn kørsel
Den 135 km/t hurtige og meget aerodynamiske Golf Blue-e-Motion (cw-værdi: 0,295) har tilstrækkeligt med reserver til at kunne komme hurtigt frem på vejen ved et lavt energiforbrug eller til blot at “rulle” af sted uden energiforbrug, som fagfolkene kalder det. Bilen ruller med den lavest mulige modstand. Sidstnævnte sker altid, hvis føreren med en forudseende kørestil letter foden fra speederen eller – endnu bedre – ikke bruger strømkilder som fx aircondition. Hvis føreren træder på bremsepedalen, bruger Golf Blue-e-Motion elmotoren som generator og akkumulerer den energi den kinetiske energi på litium-ion-batteriet. De dynamiske kvaliteter er også noget, som accelerationen fra 0 til 100 km/t på 11,8 sek. vidner om.

Litium-ion-batterier
De 30 batterimoduler i Golf Blue-e-Motion består af 180 litium-ion-celler (energiindhold: 26,5 kWh), tilpasset bilens design og opbygning, og de er placeret i bunden af bagagerummet (der har en volumen på 238 l), under bagsædet og i midtertunnelen i undervognen/mellem forsæderne. En kombineret vand-luft-køling sørger for, at batteriet ikke bliver overophedet. I alt vejer batteripakkerne 315 kg. Opladning foregår via et af to stik: Et sidder forrest på bilen i VW-logoet, et andet sidder bag bilens normale ''tankklap''.

Oplev Golf Blue-e-Motion til EWEA-konferencen
EWEA-konferencen (se mere på den engelsksprogede side:
http://events.ewea.org/annual2012/) i Bella Center er åben for alle, og besøgende har mulighed for at se nærmere på Golf Blue-e-Motion mens konferencen og den tilhørende udstilling med mere end 500 udstillere kører – fra mandag den 16. april til torsdag den 19. april. Golf Blue-e-Motion kan opleves på Volkswagen-standen ved parkeringsområdet P5.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start