Magacin - Danmarkspremiere på to Toyota hybridbiler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danmarkspremiere på to Toyota hybridbiler

En hybridbil kan ikke beskrives. Den skal opleves. Derfor inviterer Toyota til stort åbent hus i weekenden 2. – 3. april 2016, hvor man samtidig også byder på Danmarkspremiere på to nye hybridbiler i form af Toyota RAV4 Hybrid og Toyota Prius.
Toyota Danmark
22/03-2016 kl. 15:56

Når Toyota slår dørene op til åbent hus i weekenden 2. – 3. april efter påske, byder verdens største bilproducent på en helt speciel dobbelt Danmarkspremiere. Her står to nye hybridbiler nemlig klar i skikkelse af den luksuriøse Toyota RAV4 Hybrid og den ikoniske Toyota Prius.

Det var noget af en revolution, da Toyota for over 20 år siden introducerede den allerførste RAV4. Den var nemlig den første på verdensmarkedet af sin slags og grundlagde dermed en helt ny bilklasse, som vi i dag kender som SUV-klassen.

Toyota revolutionerer nu igen og tager næste skridt i udviklingen af den legendariske bil ved at introducere den som hybridbil. Det, der kendetegner en hybridbil, er, at den generelt er meget støjsvag og komfortabel at køre, og som standard altid har automatgear, hvilket den nye RAV4 Hybrid også har. Den kører på en kombination af el og benzin og skal aldrig lades op. Det sørger bilen nemlig automatisk selv for under kørslen primært ved at opsamle energien, når man bremser.

Det har altid været muligt at få RAV4 med firehjulstræk, hvilket man også kan med den nye RAV4 Hybrid. En dedikeret elmotor ved bagakslen sørger for trækket på baghjulene, når der er behov for det. Under motorhjelmen ligger en 2.5-liters benzinmotor, som i kombination med hybridsystemets i alt to elmotorer yder op til 197 hk og derfor har rigeligt med kræfter til at sætte skub i den rummelige livsstilsbil.

Må trække op til 1.650 kg

Det elektroniske firehjulstræk i hybridbilen sørger ikke bare for større sikkerhed og bedre stabilitet på udfordrende underlag. Det gør også, at RAV4 som hybridbil må trække op til 1.650 kg takket være et såkaldt Trailer Sway Control system. Det betyder, at der altså uden problemer både kan spændes en stor trailer eller campingvogn efter hybridudgaven af RAV4.

Og så kommer RAV4 Hybrid endda til en attraktiv pris fra 464.990 kr. eller som firmabil med et beskatningsgrundlag fra 393.990 kr. med standardudstyr som bl.a. 17” alufælge, elektrisk bagklap, bakkamera, multimediesystem med 7” touchskærm, LED-forlygter og –baglygter, nøglefri betjening samt meget andet. Ønsker man at privatlease RAV4 Hybrid, kan det ske fra 4.195 kr. pr. måned med 29.995 kr. i førstegangsydelse.

Premiere på helt ny Prius

Verdens første serieproducerede hybridbil, den ikoniske Toyota Prius, der så dagens lys for første gang i 1997, står også klar i en helt ny udgave med fjerde generation hybridteknologi ved Toyotas åbent hus i starten af april. Her er der tale om en gennemgribende ny hybridbil, der bl.a. grundet en helt ny platform, markant bedre aerodynamik og den nye hybridteknologi i gennemsnit kører op til 33,3 km/l ved blandet kørsel.

Den nye Prius appellerer mere end nogensinde før til føreren med masser af køreglæde. Ikke nok med at den helt nye og fjerde generation hybridteknologi er gjort mere effektiv, så føles accelerationen samtidig kraftigere, mere glidende og ikke mindst mere støjsvag ved højere hastigheder.

Samtidig har bilen fået et 25 mm lavere tyngdepunkt, bedre styreevner og øget stabilitet. Taghøjden på den nye Prius er 20 mm lavere end på forgængeren, fronten er sænket hele 62 mm, og forsæderne er nu placeret 59 mm længere nede, hvilket er med til at give en mere sportslig kørestilling.

Toptunet sikkerhed

Desuden er Toyota Safety Sense sikkerhedspakken – kendt fra AYGO, Yaris, Auris, Avensis, Verso – udvidet i både den nye Prius og RAV4 til også at indeholde en radarbaseret adaptiv fartpilot samt automatisk nødbremse, der både bremser for fodgængere og andre biler.

Den nye Prius med fjerde generation hybridteknologi kommer til en særdeles skarp pris fra 419.990 kr. og som firmabil med et beskatningsgrundlag fra 313.091 kr. Toyota er tillige klar med et ekstra attraktivt privatleasingtilbud fra kun 3.995 kr. pr. måned med 30.000 kr. i førstegangsydelse.

Udover den dobbelte Danmarkspremiere på hybridbilerne RAV4 Hybrid og Prius i åbent hus weekenden 2. – 3. april, frister Toyota med de øvrige hybridbiler Yaris Hybrid, Auris Hybrid og stationcar’en Auris Hybrid Touring Sports, som naturligvis også står klar til at prøvekøre.

En hybridbil skal opleves

Alle styrkerne ved en hybridbil kan nemlig ikke beskrives. De skal opleves. Derfor opfordrer Toyota til, at man kigger forbi og prøvekører en hybridbil hos Toyota i åbent hus weekenden. På den måde deltager man ydermere automatisk i konkurrencen om at vinde fem weekendophold inkl. en hybridbil.

Desuden byder Toyotas eget finansieringsselskab Toyota Finans, der flere år i træk er kåret som bedst i test i Forbrugerrådets magasin Tænk Penge, på en særlig lav hybridrente fra 0,95 procent, mens værkstederne hos Toyota-forhandlerne står klar til at hjælpe med at skifte din nuværende bils vinterdæk til sommerhjul.

Så der er mange gode grunde til at kigge forbi sin lokale Toyota-forhandler i forårsweekenden 2. – 3. april.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start