Danmark er billigst at campere i for danskere
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danmark er billigst at campere i for danskere

Men et af de dyreste lande for udlændinge
DK-CAMP
04/09-2013 kl. 10:45

Danmark er med sine høje afgifter og moms et af de dyreste europæiske lande at  campere i viser ny undersøgelse. For danskerne er det dog stadig langt billigere at campere i Danmark frem for at køre sydpå.

Der er markante forskelle i priserne på at campere rundt omkring i Europa. Tyskland er et af de billigste lande, mens Schweiz og Italien er de dyreste lande at campere i. Det viser en undersøgelse som FDM’s tyske søsterorganisation, ADAC, har lavet. ADAC har undersøgt, hvad det koster for 2 voksne og 1 barn at overnatte i campingvogn eller autocamper i 12 europæiske lande.

Danmark er i undersøgelsen det 3. dyreste land at campere i med en gennemsnitspris på 283 kr. Kroatien følger Danmark tæt i hælene med 255 kr. Derimod er Tyskland det 3. billigste land at campere i med en gennemsnitspris på 208 kr. Billigst er Polen og Ungarn med omkring 170 kr.

Giv os ens konkurrencevilkår

For de danske campingpladser, og det danske turisterhverv som helhed, er det en ulige kamp, der kæmpes. I Danmark udgør momsen på overnatninger 25 %. I Tyskland er momsen sat ned fra 18 % til nu kun 7 %. Samtidig er de danske afgifter på el, olie m.m. langt højere end i de øvrige europæiske lande. 

”Hvis vi får de samme vilkår som vores udenlandske kollegaer, vil vi opleve øget vækst og en markant fremgang i turisterhvervet herhjemme. Det vil samtidig skabe flere arbejdspladser i yderområderne. De høje priser for at campere i Danmark skyldes absolut ikke, at campingpladserne tjener fedt. Tværtimod. Det, der gør forskellen, er den høje moms og de høje afgifter, som vi er oppe i mod”, siger Preben Christensen, der er landsformand for DK-CAMP, der med sine 310 campingpladser er Danmarks største sammenslutning af privatejede campingpladser.

Danskerne bør holde ferie i Danmark

Som Preben Christensen ser det, er de høje priser på at campere i Danmark ikke det største problem for danskerne. For det er stadig meget billigere for danskere at campere herhjemme frem for at campere sydpå. ”Det er dyrt at køre i egen bil sydpå. Ofte tænker folk kun på udgiften til brændstof. Men du bør også indregne 

værditab, slidtage, motorvejsafgifter m.v. i dit feriebudget. Desuden bør du overveje om de ”tabte” feriedage, der går med at tilbagelægge de mange kilometer motorvej med ungerne på bagsædet, er anstrengelserne værd”, siger Preben Christensen.

FDM har beregnet, at det koster 7.652 kr. at køre i egen bil fra Århus til Gardasøen i Italien. Går ferien til Den franske Riviera er udgiften 9.103 kr. I priserne er værditabet i forbindelse med ferieturen endda ikke indregnet, ligesom der ikke er taget højde for evt. udgifter til overnatning undervejs. Hvis du også har en campingvogn på krogen, bliver udgiften endnu højere.

Udenlandske turister bliver væk

Det største problem for campingpladserne, og for Danmark som helhed er, at turisterne i stigende grad bliver væk. ”De høje afgifter og den tårnhøje moms i Danmark er med til at holde udenlandske turister væk. Alene inden for de seneste 2 år er andelen af udenlandske overnatninger på danske campingpladser faldet med 4,4 %. Hvis vi alene ser på tyske turister, er deres andel i samme periode faldet med 16 %”, siger Preben Christensen.

Campingpladserne i Danmark er mest populære blandt danske gæster, som normalt står for 3 ud af 4 overnatninger i de grønne omgivelser. Tyske gæster kommer ind på en klar andenplads, mens gæster fra Holland, Norge og Sverige kommer ind på de følgende pladser.

Del med en ven

0 personer snakker om “Danmark er billigst at campere i for danskere

  1. Nu drejer det sig jo ikke kun om priser på overnatning, da mulighederne er gode, vi camperer uden for højsæsonen og bruger campingcheuqe, så vore pladser er imelig billig.

    Preben Christensen, hvis man vil se Prag, Budapest eller Harzen, hjælper det ikke ret meget, at campere i Dk., men vi bruger da flittigt DK til miniferier og udvidet weekensophold ligeledes bruger vi også campingpladser i hele Sydslesvigområdet, så jeg finder den bemærkning om, at danskere skal campere i DK som en gang vrøvl, og for i øvrigt vil vi jo også gerne have udlændingerne til at campere i Danmark.

  2. Preben Christensen,

    Lidt underligt at I i DK-camp er underlagt Campingrådets regler, og derfor opkræver 110 kr. pr. campingpas til turisterne. Penge, som Campingrådet via advokat bl.a. bruger til at bekæmpe autocamperturister i Danmark. Måske skulle I lige feje for egen campingvogn før I farer i tastaturet!

    Netop p.g.a. Campingrådet holder jeg mig fra enhver form for camping i Danmark undtaget den jeg er tvunget til. Heldigvis er det 10 år siden jeg har sat mine ben på en dansk campingplads.

  3. Det kan godt være, at I kalder det billigt at campere i Danmark – men sidste år, lå vi på en fantastisk dejlig Tysk campingplads, lige ud til floden, og med fantastisk udsigt.
    Toilet forholdene var ganske vist kæmpe toiletvogne, men fuldstændig indrettet som de bedste Danske toiletbygninger m/flotte badeforhold.
    Pris inc. stand – strøm – hund og 2 voksne : 10 euro pr. døgn.

  4. Danmark er ikke og har aldrig nogen sinde været billigere at campere i end en smuttur hen over den tyske eller svenske grænse. Nu er DK-camp jo heller ikke noget sandhedsvidne i og med at de tjener virkelig mange penge på at formidle campingpasset til alle deres campister. Kunne artiklen være lidt mere seriøs næste gang?

  5. Hvis man sammeholder overnatningspriser på campingpladser og hvad overnatning kan fås for på kroer og hoteller, syns jeg at det er alt for dyrt at campere. Ofte står priserne ikke i relation til det man får på en campingplads.

    Som campist føler jeg heller ikke at jeg bliver hørt eller har muligheder for at komme til orde. Interessant er artiklerne om campingpasset, som retteligt sætter fokus på hvorfor man føler sig uden indflydelse.

    At FDM forholder sig neutralt, læs passivt, i dette forhold indikerer det for mig et problem. FDM har selv et problem med demokrati blandt medlemmerne i form af besværlig rekruttering med stillere til repræsentantskabet. Desværre ses denne form for demokrati i mange danske foreninger med deraf monopol og manglende demokrati.

Skriv et svar

Giver børn en ny start