Cyklisters opførsel i kryds kortlagt
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Cyklisters opførsel i kryds kortlagt

En ny, stor undersøgelse af cyklisters adfærd i lyskryds viser, at kun en mindre del af cyklisterne overtræder færdselsreglerne.
Vejdirektoratet
10/05-2019 kl. 11:23

Cyklister bliver ofte skudt i cykelskoene, at de viser manglende hensyn og er til fare for sig selv og andre. Men en helt ny undersøgelse af cyklisters adfærd i kryds med lyssignal fra Vejdirektoratet viser, at det faktisk ikke står så slemt til.  

I en ny, stor undersøgelse har Vejdirektoratet kigget på, hvordan cyklisterne opfører sig i lysregulerede kryds, og vurderet, om de overtræder udvalgte dele af færdselsloven.  

Undersøgelsen viser, at kun knap fem procent af de  28.579 observerede cyklister overtrådte udvalgte dele af færdselsloven. I alt blev 1.649 overtrædelser registreret.  

Ifølge afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen, er undersøgelsen et vigtigt bidrag til arbejdet med at skabe større trafiksikkerhed.  

”Resultaterne viser os, at det ikke bare handler om, at cyklisterne skal blive bedre til at overholde færdselsreglerne. Det er derimod afgørende, hvordan vi indretter lyskryds, og om vi anlægger cykelstier eller ej,” siger hun.  

Andelen af overtrædelser falder med byens størrelse. I de små, signalregulerede kryds er andel af overtrædelser størst. Det tyder på, at jo mere uoverskueligt et kryds er, desto større tendens er der til, at cyklisterne overholder færdselsloven.  

Flest svinger til højre for rødt uden gene for andre

De 1.649 overtrædelser fordeler sig på ni udvalgte adfærdstyper, hvoraf den hyppigste er højresving for rødt uden gene for andre trafikanter.

Observationerne er foretaget i lyskryds i København, Aarhus, Aalborg, Roskilde, Næstved, Randers, Herning og Vejle.  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start