2013 Citroën DS3 Cabrio og Berlingo Electric i Bruxelles
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Citroën på biludstilling i Bruxelles

Fra den 11. – 20. Januar 2013
Citroën
08/01-2013 kl. 15:00

Citroën viser forserie af den eldrevne
varebil Berlingo Electric

Den 91. biludstilling i Bruxelles er åben for publikum fra den 11. – 20. januar 2013. Citroën præsenterer bl.a. Citroën DS3 Cabrio og den nye 3-cylindrede benzinmotor VTi 82.

Desuden vises en forserie af den eldrevne varebil Berlingo Electric, som kommer til salg på de første markeder i april 2013 og henvender sig til erhvervskunder. Bilen er udstyret med den mest moderne teknologi, og den rummer de samme kvaliteter som de øvrige Berlingo CityVan med lastvolumen på op til 4,1 m3 og 685 kg i nyttelast.

Den to-delte batteripakke er placeret under vognbunden i varerummet, så man bibeholder den helt plane lastflade. Batterierne har en kapacitet på 22,5 kwh, som giver en rækkevidde ifølge EU-norm på op til 170 km, afhængig af last og kørestil.

Bilen byder på to opladningsmuligheder, enten standard på mellem 6 – 12 timer, afhængig af strømstyrken, eller lynladning på en halv time, som genoplader batterierne op til 80 %.

Motoren er udviklet i samarbejde med Mitsubishi Motors Corporation og er baseret på deres elektriske drivlinje. Bilen er forhjulstrukket, og den maksimale effekt er 49 kW (67 hk) og det maksimale moment 200 Nm.

Instrumenteringen i bilen rummer en særlig ”øko-kørsel” funktion, og bilen genvinder energi ved deceleration og nedbremsning, ligesom på den eldrevne personbil C-Zero. Desuden er bilen udstyret med hill-holder, der arbejder sammen med ESP-systemet, som er standard på bilen.

Bilen bygges på den spanske fabrik i Vigo, som er en af koncernens største fabrikker, og som også producerer de øvrige Berlingo.

Det er endnu for tidligt at sige noget om introduktion af Citroën Berlingo Electric på det danske marked.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start