Citroën DS3 Cup: Knusende mesterkørsel på Rudskogen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Citroën DS3 Cup

Knusende mesterkørsel på Rudskogen i Citroën DS3 Cup
Citroën
18/06-2013 kl. 12:15

Den danske serie var kørt til Norges største racerbane, Rudskogen, godt 80 km syd for Oslo. I bragende solskin sønderknuste den førende i den danske Citröen DS3 Cup, Niklas Dall Knudsen, enhver modstand i weekendens to heat. Niklas satte bedste tid under tidskørslen på den naturskønne, men hårdkogte racerbane, men startede alligevel bagest i første heat på grund af en teknisk straf. Der gik dog kun få omgange før mesterskabskandidaten som vanligt førte et tæt og hårdt kæmpende felt an. Godt 15 minutter senere, under højlydt skrålen fra den entusiastiske norske banespeaker, passerede Niklas det ternede flag, knap 10 sekunder foran Kim Lund, der således fortsatte de gode takter fra Sturup Raceway. På podiets nederste trin stod Ralf Nilsson, en af de to faste svenske kørere i den danske serie, og det var hans første podieplacering i denne sæson.

I andet heat udstillede Niklas igen bagenden af hans Citröen DS3-racer til resten af feltet. Efter den hurtige sønderjyde krydsede målstregen, gik der i andet heat hele 20 sekunder før flagposten igen måtte svinge målflaget. Men denne gang var det Claus Donnerstag, der med en føring på få tiendedele foran Kim Lund, sluttede på anden pladsen.

Niklas Dall Knudsen benyttede weekenden på Fjeldet til at udbygge hans føring i mesterskabet, men med to afdelinger tilbage i årets Citröen DS3 Cup er det endnu for tidligt at kåre en mester. Citröen DS3 Cuppen kører næste gang til det store Grand Prix på Jyllands Ringen den 23-25. august.

Løbskalenderen for 2013

Ring Djursland, den 20. – 21. april

Padborg Park, den 4. – 5. maj

Sturup, S, den 25. – 26. maj

Rudskogen, N, den 8. – 9. juni

GP Jyllandsringen, den 23. – 25. august

DM Jyllandsringen, den 28. – 29. september

Klassen

Det er 3. sæson for Citroën DS3 Cup, som udmærker sig ved at give motorsportsentusiaster mulighed for at deltage i fuldblods racing til en overkommelig pris.

Citroën DS3 Cup Racer er baseret på en DS3 THP155 standardbil med 155 hk, som mappes til 200 hk og 300 Nm. Topfarten er godt 235 km/t og accelerationen fra 0 – 100 km/t ca. 6,5 sekund. DS3 Cup Racer er bl.a. udstyret med D2-undervogn og D2 forbremser samt 6 punkts OMP sikkerhedsbur.

Man kan købe bilen incl. kit for 170.000 kr. ekskl. moms + ombygning, som kan vælge selv at stå for eller få andre til at gøre det.

Takket være sponsorer som TOTAL (hovedsponsor), OKI, Michelin, Citroën Finans og CITROËN DANMARK er der en stor præmiepulje på 100.000 kroner at kæmpe om og dækning af mange af de omkostninger, som deltagerne normalt står for.

Det gør Citroën DS3 Cup til den bedst supporterede motorsportsklasse i Danmark. De 15 første biler støttes bl.a. med 100.000 kr. i præmiepenge, lave driftsomkostninger grundet et restriktivt reglement, betalt tilmeldingsgebyr til alle seks løb, betalt og opstillet fælles telt ved alle løb, catering, samt gratis motor- og gearkasseolie fra Total ved alle løb og racedele til meget fornuftige priser. Man kan læse mere på sitet www.ds3cup.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start