Citroën C4 Cactus - Er nu kommet til Danmark
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Citroën C4 Cactus

NU i Danmark
Citorën
19/08-2014 kl. 15:00

Nu er de første eksemplarer af den nye C4 Cactus kommet til Danmark, og den introduceres ved et Åbent-Hus hos de danske Citroën-forhandlere i weekenden den 6. – 7. september.

Der er stor forhåndsinteresse for bilen, som i kraft af sit design virkelig skiller sig ud i gadebilledet. C4 Cactus kombinerer formgivning og anvendelighed på en ny og gennemført måde. Formålet med udviklingen af den er at tilbyde en bil, som rummer lige netop de kvaliteter, som flere og flere kunder lægger vægt på.

Den er et forfriskende alternativ til bilerne i den lille mellemklasse, hvor konkurrencen er stor. C4 Cactus gør op med de gængse normer for hvordan en bil skal være og sætter nye standarder for måden at tænke bil på. Den er udviklet med fokus på mere design, mere komfort, mere nyttig teknologi sammen med en fornuftig totaløkonomi.

Den byder på flere nye teknologiske løsninger:

* Airbumps® er et eksempel på en Citroën innovation, der er både praktisk og flot, og samtidig giver kunden mulighed for at personliggøre sin bil. De fungerer som et grafisk element på siderne af bilen, der fremhæver bilens linjer, og samtidig beskytter de karrosseriet mod hverdagens knubs.

* Instrumentering der er digital og intuitiv, og som giver en førerplads med luft omkring sig, hvor de fleste kontakter er samlet i en 7-tommer touch-screen, der er standard i alle udgaver.

* Brede forstole, hvor formgivningen er inspireret af en komfortabel sofa

* Placering af passagerairbag i loftet (Airbag in Roof) fremfor i instrument-bordet. En helt ny løsning som giver forsædepassageren mere plads og bedre fralægningsrum.
Bilens dimensioner er optimeret til gavn for design, rummelighed og komfort:

* Akselafstanden er 2,60 meter (hvilket svarer til Citroën C4) og giver en rummelig kabine

* Udvendig er den kompakt, med en længde på 4,16 meter og bredde på 1,73 meter

* Designmæssigt fint forhold mellem rudeareal og karrosseri, når bilen ses i profil (1/3 rudeareal og 2/3 karrosseri)

* Udvendig højde begrænset til 1,48 meter til gavn for aerodynamik

* Korte akseludhæng og dermed placering af hjulene helt ude i hjørnerne.

Reducere bilbudgettet ved at udelade det overflødige.

En af målsætningerne for udviklingen af bilen er at tilbyde mere af dét, som kunderne virkelig lægger vægt på sammen med en fornuftig totaløkonomi. Ud over selve købsprisen er brændstofforbrug og vedligeholdelse store poster på budgettet.

For at begrænse brændstofforbruget uden kostbare teknologiske løsninger er det afgørende at reducere bilens vægt, idet man så kan bruge mindre motorer og stadig have høj kørselskomfort. Derfor er bilen konstrueret med en optimeret platform og effektive moderne motorer af seneste generation.

Sammenlignet med Citroën C4 er vægten i C4 Cactus reduceret med op til 200 kg:

* en kompakt og let platform

* motorer af seneste generation med lille cylindervolumen. PureTech 82 benzinmotoren kan leveres med Stop&Start (S&S), der er standard i den nye PureTech 110 benzin og BlueHDi dieselmotorerne, der lever op til Euro 6 emissionskravene.

* omhyggeligt valg af materialer, f.eks. højstyrkestål samt aluminium til motorklap og vanger for og bag

* bevidste valg for at reducere vægten: bagruder med delvis åbning (- 11 kg) og udelt bagsæde (- 6 kg).

Den lave vægt gavner de dynamiske egenskaber og brændstofforbruget (82 g CO2/km og op til 32,3 km/liter for en dieselversion og under 100 g CO2/km for en benzin).

Optimeringen af bilens vægt nedbringer også forbruget af sliddele, og Airbumps® reducerer udgifterne til reparation af ridser og småskrammer.

DET DANSKE MODELPROGRAM

Som nævnt introduceres C4 Cactus herhjemme ved et Åbent-Hus den 6. -7. september.

Ved lanceringen omfatter det danske modelprogram benzinmotoren PureTech 82 i to udgaver, dels manuelt gear og dels ETG5 med Stop&Start, samt de to dieselmotorer e-HDi 92 ETG6 og BlueHDi 100, begge med Stop&Start.

De danske udstyrsniveauer begynder med niveau 2, d.v.s. Feel, og herefter følger Feel Edition, Shine og Shine Edition. Standard fra udstyrsniveau Feel er ud over ABS, ESP, 6 airbags og Airbumps® bl.a. air-condition, fartpilot og hastighedsbegrænser, elruder foran, eljustering af sidespejle, fjernstyret centrallås, læderrat, varme i forsæder, tågelygter foran med svinglys, tagbøjler, Isofix-beslag yderpladser bag og lys i bagagerum.

Priserne ekskl. levering starter ved 169.990 kr. for en C4 Cactus PureTech 82 Feel medmanuelt gear.

C4 Cactus vil også kunne leveres som varebil under navnet SportVan.

Del med en ven

0 personer snakker om “Citroën C4 Cactus

  1. sjovt den først bliver introduceret nu, jeg så en for ca 2 uger siden med danske plader holdene i en privat indkørsel…

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start