2013 Citroën C3 ny udgave - biludstillingen i Geneve
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Citroën C3 i restylet udgave

På biludstillingen i Geneve
Citroën
28/02-2013 kl. 09:45

Citroën præsenterer en restylet udgave af C3 på forårets store biludstilling i Geneve, der er åben for publikum fra den 7. – 17. marts 2013.

Den restylede C3 kommer til salg på de første markeder i april og herhjemme kort tid efter. Den skal bidrage til at udbygge den succes, Citroën har haft med C3, som er solgt i over 3 millioner eksemplarer siden lanceringen af den første C3 i 2002. Herhjemme er der nu solgt 23.000 styk.

Citroën C3 er en kompakt 5-dørs familiebil i en størrelse, som er særdeles efterspurgt, både herhjemme og på mange andre markeder. Den nye udgave af C3 er udstyret med en mere moderne og dynamisk front og en ny type baglygter. Den kan leveres med den såkaldte Zenith-forrude, som giver et fantastisk udsyn for alle i bilen.

Motormæssigt udmærker den sig ved de nye 3-cylindrede benzinmotorer VTi 68 og 82 med op til 15 % mere effekt og 25 % lavere brændstofforbrug end den foregående motorgeneration. Hertil kommer meget økonomiske dieselvarianter med Stop & Start.

Med hensyn til udstyr udbygges listen over muligheder med bl.a. bakkamera.

GENNEMTÆNKT DESIGN

Designet i Citroën C3 giver den en karakteristisk profil med rundede,men dynamiske linjer. Fronten er ændret med det nye logo samt LED-lys som kørelys, og baglygterne er mere markante.

Kabinen er indrettet med materialer, som er omhyggeligt udvalgt, f.eks. med hensyn til beklædning på instrumentbordet. Hertil kommer bl.a. et display midtfor på instrumentbordet med en særlig belysning, som øger læsbarheden.

Kompakt men rummelig

Citroën C3 er en 5-dørs bil, som er kompakt udvendig. Den er 3,94 meter lang og 1,71 meter bred og har en vendediameter 10,2 meter, hvilket gør den nem at komme rundt med også i byen.

Men rummelig er den også, idet bagagerummets volumen er på 300 liter, og dertil kommer en lang række fralægningsrum i kabinen.

Godt udsyn

Den halvhøje siddeposition i C3 giver fører og passagerer et godt udsyn. Den kan leveres med en Zenith-forrude, som går højt op i taget, og som øger synsfeltet fremad med 80o i højden for fører og passager foran. De slanke forstolper i bilen bidrager også til det gode udsyn.

Høj komfort

C3 er nem og smidig at køre. Ud over selve kørekomforten er der også arbejdet meget med at reducere støj og vibrationer i bilen. Bilen kan udstyres med en lang række former for udstyr, bl.a. bakkamera og parkeringssensor, Hi-Fi anlæg og navigation samt meget mere.

DYNAMISK OG ØKONOMISK

Takket være velafstemte køreegenskaber, behersket vægt, god aerodynamik (cw-værdi på 0,30) og effektive motorer egner C3 sig lige godt til kørsel i by og udenfor.

Motorprogrammet omfatter de nye 3-cylindrede benzinmotorer VTi 68 og 82 med op til 15 % mere effekt og 25 % lavere brændstofforbrug end den foregående motorgeneration.

Udviklingen af motoren, som koncernen har udtaget hele 52 patenter på, har i særlig grad fokuseret på lav vægt,kompakt størrelse, optimering af forbrændingen for at sænke brændstofforbrug og udledning af CO2 med op til 25 %, og samtidig masser af respons. VTi 68 og 82 er således både effektive og køreglade og har et meget lavt forbrug. EU-mix er på op til 23,3 og 22,2 km/liter og udledningen af CO2 på 99 og104 g pr. km.

Hertil kommer HDi-dieselmotorer med partikelfilter (FAP). HDi 70 på 1398 cm3 har 70 hk og et EU-mix på op til 26,3 km/liter og 99 g CO2/km. Den kan også leveres med seneste generation Stop&Start, og så er EU-mix op til 29,4 km/l og udledningen af CO2 blot 87 g/km.

eHDi 90 motoren er på 1560 cm3 og har ligeledes Stop&Start, Effekten er 92 hk, og dens EU-mix på op til 28,6 km/liter og 91 g CO2/km.

… Det er endnu for tidligt at sige noget om det danske modelprogram og priser.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start