Toyota - Carlsberg vælger hybridbiler fra Toyota
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Carlsberg vælger hybridbiler fra Toyota

Carlsberg i Danmark har netop investeret i sine første fem Toyota hybridbiler
Toyota
15/11-2013 kl. 13:45

Toyota hybridbiler kører på en kombination af el og benzin og har en brændstoføkonomi på op til 27 km/l. Snart følger yderligere syv hybridbiler efter, og den danske virksomhed opruster dermed sin grønne profil.

Når konsulenterne fra Carlsberg skal rundt til deres kunder, foregår det fremover for fleres vedkommende både mere komfortabelt og med endnu grønnere samvittighed. Bryggerigiganten opruster nemlig sin grønne profil og har netop investeret i fem spritnye Toyota Auris Touring Sports med hybridmotor. Snart følger yderligere syv hybridbiler efter – klar til at fragte konsulenterne rundt i landet på en kombination af el og benzin.

”Det har vægtet meget, at det blev hybridbiler. De kører over 50 procent længere på literen end vores andre benzinbiler, og det giver meget store besparelser”, siger Ole Hansen, Fleet Manager hos Carlsberg Danmark.

Toyota introducerede verdens første masseproducerede hybridbil Prius i 1997 i Japan og nærmer sig efterhånden 6 millioner solgte hybridbiler på verdensplan. Den japanske bilproducent har derfor solid erfaring med den miljørigtige hybridteknologi.

Fik øjnene op for hybrid
I Danmark har Toyota netop introduceret sin første stationcar med hybridmotor i form af Auris Hybrid Touring Sports. Det var den model, der for alvor fik Carlsbergs øjne op for hybridbilens mange fordele.

”Vi tager altid udgangspunkt i, hvad bilen skal bruges til, når vi skal vælge nye biler til firmaet. Vores konsulenter har brug for god plads i varerummet. Derudover vægter vi også sikkerhed og kørekomfort højt. Toyota Auris opfylder alle kriterier,” forklarer Ole Hansen.
Han mener, at stationcarudgaven af Auris med hybridmotor rent faktisk opfylder et dobbelt behov. For ud over den attraktive brændstoføkonomi har bilen nemlig også automatgear som standard.

”Det er et kæmpe plus for kørekomforten, og det får vores konsulenter, der kører i byerne, rigtig stor glæde af,” påpeger Ole Hansen.

Carlsberg har foreløbig erhvervet sig 12 Toyota Auris Hybrid Touring Sports, der alle er sortlakeret fra fabrikken. En specielt designet folie med billede af en Carlsberg ølflaske og forskellige tekstbudskaber dækker alt andet end ruder, lygter og det blå hybridlogo fra Toyota.

Toyota Auris Touring Sports med hybridmotor kører i gennemsnit op til 27 km/l ved blandet kørsel og udleder kun 86 gram CO2 pr. km. Desuden udleder Auris hybridbilen hverken farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige sodpartikler.

”Vi er en ansvarlig virksomhed og vil også gerne fremstå sådan i det omfang, at det kan hænge sammen økonomisk. Det gør det med hybridbilerne fra Toyota,” siger Ole Hansen fra Carlsberg.

Fakta

Carlsberg leaser hybridbilerne gennem LeasePlan. Her er prisen for hybridbilerne den samme som for de biler, Carlsberg i forvejen kørte i.

Ejerafgiften for Toyota Auris Hybrid Touring Sports er kun 290 kr. halvårligt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start