Delebil: Luksusbiler sparer virksomheder for udgifter
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

BMW Group introducerer

Delebiler i luksusklassen sparer virksomheder for udgifter
BMW
06/06-2013 kl. 12:30

Et nyt intelligent delebilskoncept fra Tyskland giver virksomheder mulighed for at spare udgifter og samtidig lade deres medarbejdere benytte bilerne uden for arbejdstid. En stor dansk virksomhed er allerede i gang med det nye koncept. Delebilerne giver mulighed for besparelser på op mod 40 % sammenlignet med de dyre alternativer som taxa, lejebiler og firmakørsel i private biler.

Tanken om at dele er i høj kurs for tiden – også i erhvervslivet, hvor flere virksomheder deler reception, mødelokaler, it-udstyr og andre faciliter, der udnytter ressourcerne bedre og sparer virksomheden penge.

Dele-trenden i erhvervslivet gælder også biler og nu introduceres et unikt corporate car sharing koncept fra Tyskland. Konceptet er rullet ud i flere lande i Europa, hvor det har høstet priser for intelligent brug af teknologi til at optimere brugen af virksomhedens biler i et fuldautomatiseret system uden ressourcekrævende administration.

Rambøll er i gang

AlphaCity er navnet på det nye corporate delebilskoncept, og Danmark er det første land i Norden, hvor konceptet introduceres i et udvalg af de nyeste biler fra BMW og MINI. Allerede nu har Rambøll, som den første virksomhed herhjemme, indgået aftale om at teste det nye system.

– Vores medarbejdere kører mange kilometer hvert år i embeds medfør. AlphaCity car sharing-konceptet giver os mulighed for at kombinere to vigtige forhold, når vi taler Rambøll og mobilitet. Det ene er besparelser i kraft af en bilflåde, der benyttes hele døgnet. Det andet er, at vi kan tilbyde endnu et personalegode, som giver vores medarbejdere adgang til delebiler og dermed nye muligheder for mobilitet og fleksibilitet i deres privatliv. Det, at der allerede til efteråret bliver mulighed for at integrere elbiler i konceptet, gør det ikke mindre interessant, siger Johnny Jacobsen, funktionschef i Rambøll.

Mobility Manager hos Alphabet, Bendt Iversen forklarer, at mange virksomheder ser et stort potentiale i det nye delebilskoncept til erhvervslivet.

– Mobilitet, bedre ressourceudnyttelse og mulighed for at spare penge er i høj kurs hos virksomheder for tiden. Og det er netop, hvad AlphaCity tilbyder virksomheder, forklarer Bendt Iversen.

Problem at firmabilen står stille 22 timer i døgnet

Oftest står firmabiler ubrugt hen i hovedparten af døgnets 24 timer. Med delebilskonceptet bliver bilerne udnyttet langt bedre. I stedet for, at en virksomhed eksempelvis har 30 biler, hvor hver enkelt bil er knyttet til en medarbejder, gør AlphaCity det muligt at nøjes med 10 biler. Det giver virksomheden en markant besparelse samtidig med, at de færre biler indebærer en mindre belastning af miljøet.

– Delebiler vil for alvor ændre vores opfattelse af en bil, som en ting man ejer, til en ressource man bruger. Med et brugerbaseret bookingsystem sikrer virksomheden sig, at dens flåde af biler bliver udnyttet bedst muligt – og det indebærer kun et minimum af administration, fordi systemet er fuldautomatisk og selvbetjent, siger Bendt Iversen.

AlphaCity-bilerne kan også bruges af virksomhedens medarbejdere til private formål uden for arbejdstiden. Efter kl. 16.30 kan en medarbejder logge sig på bilen som privat bruger og bruge bilen til private gøremål indtil næste dag kl. 8, hvor bilen igen skal stå til rådighed for virksomheden. Systemet sørger automatisk for afregning af den private leje og det erhvervsmæssige forbrug af bilen – uden at skabe problemer skattemæssigt.

Erstatter dyre alternativer

Delebilerne fra AlphaCity er et billigere alternativ til taxa, daglig leje og firmakørsel i privat biler. Prisen for virksomheden ved at have en AlphaCity-bil er mindre end en daglig 15 km tur i taxa. Virksomheden kan desuden opnå rabat på leje af AlphaCity bilerne, hvis den stiller sin flåde af biler til rådighed for medarbejderne uden for arbejdstid.

FAKTA: SÅDAN FUNGERER ALPHACITY

* AlphaCity udlejer en flåde af de nyeste BMW og MINI biler til virksomhedens eksklusive brug i hverdage mellem kl. 8 og 16.30

* Et intuitivt bookingsystem og nøglefri adgang til bilerne gør det muligt for medarbejderne at benytte sig af bilerne efter behov

* Uden for arbejdstid kan bilerne lejes af medarbejderne, men også af naboer eller ansatte fra nabovirksomheder

* Ved privat leje af bilen i en weekend fra København til Aarhus og retur kan der spares 40 % sammenlignet med en almindelig udlejningsbil

* Alt styres og administreres af AlphaCity, herunder reservationsplatforme, flådestyring og levering af serviceydelser i forbindelse med de ansattes medlemskab

* AlphaCity er et koncept under fleet management firmaet Alphabet, der er del af BMW Financial Services under BMW Group

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start