Audi Urban Concept: 21"-hjul og to e-tron-elmotorer
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Audi urban concept

Et bilkoncept uden sidestykke
Audi
17/08-2011 kl. 10:30

Audi åbner endnu en gang nye horisonter – Audi urban concept er en 1+1-sæders, ultralet bil til urbane storbyområder. Det tekniske koncept, der vises i forbindelse med IAA 2011, sprænger alle gængse rammer – Audi urban concept forener elementer fra en racerbil, en fun-car og en bybil i et radikalt, nyt koncept. Foruden Sportback-konceptet præsenterer Audi også en Spyder-variant. 

 
Audi urban concept har ingen forbilleder – udviklingen af konceptbilen er udelukkende baseret på de strenge principper for letvægtskonstruktion, effektivitet og reduktion. Resultatet er en konceptbil uden ekstra last, som er fokuseret på essensen af sportslig kørsel. Audi urban concept har et slankt karrosseri. Hjulene er fritstående, og de omkringliggende beskyttelsesplader er udstyret med blinklysstriber af LED-lysledere. 

Det tekniske koncepts meget koncentrerede look med linjerne, der stræber fremad, er dynamisk og emotionelt – konceptbilen tilfører helt nye impulser til Audis designsprog. I bilen er der plads til to personer, der er placeret en smule forskudt bag hinanden, og sædepositionen er sportsligt lav. Alle betjeningselementer og materialer er underkastet konceptet for ultralette konstruktioner, så de udstråler en helt unik, åndelig fascination. Føreren kan indstille rattet og pedalerne, så de passer til hans kropsstørrelse. 

Karakteristisk for Spyder-varianten er det flade omkringgående rudeparti, og dørene, der åbner skråt opad. Teknikken i Audi urban concept afspejler alle mærkets kompetencer, specielt inden for ultralette konstruktioner. Monocoque-karrosseriet består af kulfiberforstærket kunststof (CFK) og integrerer underkonstruktionen til de to sæder. Bilen er udstyret med 21″-hjul. To e-tron-elmotorer driver bilen, og de giver den ultralette Audi urban concept en kraftfuld acceleration. Elmotorerne forsynes med strøm fra et litium-ion-batteri – ideelt til længere ture i byen.

Del med en ven

0 personer snakker om “Audi urban concept

  1. Ser rigtigt spændende ud. Jeg kunne godt finde på at købe en lille elbil som bil nr. 2, når der kommer en tilstrækkeligt spændende model som kan klare min. 100 km motorvej på en opladning (også om vinteren) og som koster under 200.000 kr. En Audi (bil) kommer nok aldrig ned i det prisleje, men ovenstående er jo også nærmere en kabinescooter, så hvem tør gætte på hvad den skal koste?

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start