Alfa Romeo Giulietta QV og Alfa Romeo MiTo QV - Sport
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Alfa Romeos legendariske firkløver

En firkløver på forskærmen pryder Alfa Romeos sportsversioner Mito QV og Giulietta QV, og kun få ved, at den lille lykkebringer stammer fra en legendarisk racerkører.
Alfa Romeo
16/07-2012 kl. 19:30

Det ærkeitalienske bilmærke har altid været synonymt med sportspræstationer i verdensklasse, og siden motorsportens barndom har Alfa Romeo været anerkendt som en af disciplinens alfahanner. I mere end 50 år har de mest sportslige modeller båret den grønne firkløver, der bærer på en rå og maskulin historie.

I 1923, lige inden startskuddet til det 14. Targa Florio, malede den legendariske italienske racerkører Ugo Sivocci en hvid firkant med en grøn firkløver på siden af sin Alfa Romeo RL. Han var den evige to’er, og symbolet skulle give ham styrke til at ændre sin skæbne. Det år vandt Sivocci sit første løb, der desværre også blev hans sidste. Han døde få måneder senere under en testkørsel i Monza.

Da Sivocci kørte galt, kørte han i en bil uden firkløver. Efter denne tragiske ulykke blev det besluttet, at samtlige Alfa Romeos racerbiler skulle bære firkløveren til minde om Sivoccis styrke og mod. På italiensk hedder en grøn firkløver ”Quadrifoglio Verde”, og derfor er det betegnelsen QV, som findes på de mest sportslige Alfa Romeo modeller.

”Det er en fantastisk og inspirerende historie, der ligger bag dette symbol, og vi er glade for, at danskerne har mulighed for at være en del af den stolte arv med de nuværende sportsmodeller Mito QV og Giulietta QV. Firkløveren er karakteristisk for Alfa Romeo, ligesom den flotte røde farve ”Rosso Alfa”. En farve, der stadig forbindes med racerløb, fart og spænding den dag i dag ,” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

Firkløveren i en ny æra
I løbet af årene har QV udviklet sig med hensyn til stil og indhold. I dag er firkløveren symbol på bilteknologi af den mest avancerede slags, og QV modellerne er i stand til at kombinere avanceret teknologi og ansvarlige præstationer med den køreglæde, som er kendetegnende for Alfa Romeo. Dette tager de mest sportslige modeller MiTo QV med 170 hk til 319.900 kr. og Giulietta QV med 235 hk til 460.000 kr. med ud på vejen.

Hvis man kan klare sig med lidt færre hestekræfter, er det også muligt at få en fabriksny udgave af en af Alfa Romeos smukke biler for under 200.000 kr. Den italienske bilproducent tilbyder nemlig danskerne en særdeles attraktiv pris på en ny udgave af Alfa Romeo MiTo med 78 hk, som nu fås fra kun 189.900 kr.

Drømmen om en Alfa Romeo Giulietta er også blevet realistisk for mange danskere, efter at Alfa Romeo netop har introduceret en ny version af den elegante bil til kun 249.900 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start