Airconditionservice - Spar tusinder - Autobutler.dk
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Airconditionservice

Hold hovedet koldt og spar tusinder
Autobutler.dk
06/06-2013 kl. 15:00

Eftersyn og reparation af airconditionanlæg og klimaanlæg behøver ikke koste kassen. På autobutler.dk sparer du nemt 2.000 kr.

Når du som bilist skal finde et autoværksted, der før bilferien sydpå skal tjekke dit aircondition- eller klimaanlæg, kan det være svært at vide, om tilbuddet er godt eller ej. Sender man opgaven i udbud via værkstedsportalen autobutler.dk, får man op til tre skriftlige tilbud, man i ro og mag kan sammenligne ved computeren. Og et pristjek, som portalen netop har lavet viser, at der er mange penge at spare ved at bruge den metode.
En Volvo C30-ejer skulle have serviceret og repareret sit klimaanlæg. Højeste tilbud lød på 5.900 kr., laveste autobutler-tilbud lå på 3.780 kr. Så har var der 2.120 kr. sparet ved at tage det bedste tilbud. I gennemsnit lå tilbuddene på 4.767 kr.
Ejeren af en Audi A3 skulle have serviceret sit anlæg. Her var det højeste tilbud 2.481 kr., mens det laveste lå på 1.000 kr. Her var der 1.481 kr. sparet. Gennemsnitsprisen var 1.504 kr.
Billigste aircondition-service var der på en Ford Focus. Her lå toppen på 1.123 kr. og bunden på 750 kr. Besparelsen på 373 kr. lyder måske ikke af så meget, men det er dog 33 procent. Gennemsnitstilbuddet lå på 999 kr. Tager man de tre eksempler under én hat, er der i gennemsnit sparet 1.325 kr. på at bruge online-tilbudssystemet fra autobutler.dk.

(Faktaboks)

*Aircondition snart standard*
Næsten alle biler sælges i dag med et halvautomatisk køleanlæg, aircondition også kaldet. Det virker ved at en kompressor nedkøler og tørrer luften, inden den kommer i cirkulation i kabinen, så der altid er et behageligt køligt uanset temperaturen udenfor. Og du får fjernet duggen fra indersiden af ruderne på kølige morgener og i regnvejr. Ulempen ved aircondition er, at temperaturen i bilen ikke er den samme hele tiden, hvis temperaturen udenfor svinger. Det kan nemt blive for koldt, og mange bliver forkølede af det. Derfor bliver det mere og mere populært med fuldautomatiske klimaanlæg, der holder den samme temperatur hele tiden, for eksempel 21 eller 22 grader C, som mange bilister finder ideelt. Når bilen er ny, er mængden af kølevæske i top, og kompressoren fungerer, som den skal. Men bittesmå utætheder ved samlinger og pakninger kan betyde, at op mod 10 procent af kølemidlet siver ud på blot et år. Og hvis anlægget mangler kølemiddel, vil kompressoren holde op med at virke og i nogle tilfælde tage skade. Det er derfor vigtigt at få tjekket sit airconditionanlæg eller klimaanlæg ca. hvert andet år, så man kan få efterfyldt kølemiddel, om nødvendigt. Ved samme lejlighed kan man få renset luftkanalerne, så eventuel dårlig lugt forsvinder.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start