Årets bil i Europa 2012: Ampera og Volt kåret
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets bil i Europa 2012

Ampera og Volt kåret til “Årets bil i Europa 2012”
GM
08/03-2012 kl. 18:45

Første vandt Opel Ampera den danske årets bil titel, og nu kan Opel Ampera og søsterbilen Chevrolet Volt smykke sig med titlen ”Årets bil i Europa”. Resultatet blev offentliggjort i forbindelse med åbningen af biludstillingen i Geneve. Opel Ampera og Chevrolet Volt vandt med 330 point foran VW Up med 281 point og Ford Focus med 256 point. Den europæiske “Car of the Year 2012” titel blev afgjort efter afstemningen blandt 59 motorjournalister fra 23 europæiske lande.

Det danske medlem af juryen Søren W. Rasmussen fra FDM havde også Opel Ampera og Chevrolet Volt øverst på sin stemmeseddel og begrunder sit valg således: ”Ampera bringer elbilen op på et andet plan. Den kombinerer det bedste fra to verdener: Den elektriske bils mulighed for at køre på grøn energi og den konventionelle bils ubegrænsede rækkevidde. Ampera kører godt og komfortabelt og har bevist sin sikkerhed med 5 stjerner hos EuroNCAP og er derfor det naturlige valg som ”Årets bil i Europa 2012”. Godt gået.”

Opel Ampera er en elbil med et 16 kWh batteri og en benzinmotor, der producerer strøm, når batteriet er løbet tør for strøm. Ampera kan køre 40 – 80 kilometer på batteristrøm og yderligere over 400 kilometer på den strøm, som benzinmotoren derefter producerer. Skal man længere, kan man blot tanke bilen som en konventionel bil, uden at man skal vente på, at batterierne lades op fra lysnettet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start