Volkswagen e-up! - VW leverer 66 e-up til Aarhus
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

66 e-up!

Volkswagen leverer 66 e-up! til Aarhus Kommune
Volkswagen
28/02-2014 kl. 11:30

Volkswagens Aarhus afdeling i Risskov har netop indgået aftale med Kommuneleasing om levering af hele 66 e-up! til Aarhus Kommune. Det er den hidtil største enkeltordre på elbiler i Danmark. De første biler leveres allerede i marts 2014, og skal indgå i Aarhus Kommunes bilpark i afdelingen for Sundhed og Omsorg.

Høj underholdningsværdi og lave driftsomkostninger

e-up! har alle de fordele, som man kender fra Volkswagens mikrobil up! og som gennem de seneste to år har været den absolut mest solgte bil i Danmark. Men med el-udgaven følger en håndfuld detaljer, der gør e-up! meget velegnet netop til fx hjemmeplejen: de leverede biler er alle med automatgear, så de ansatte får en letkørt arbejdsdag bag rattet, bilparken kan administreres via en app, der fortæller nøjagtigt hvor bilen befinder sig og hvor meget strøm, der er på bilen, dvs. et meget enkelt styringsværktøj til at planlægge kommunens vagter og opgaver. Og så er e-up! økonomisk i drift, da den kører ca. 100 km for 20 kr. e-up! Og så har e-up! ingen lokal CO2-udledning, hvilket går fint i tråd med Aarhus Kommunes mål om at være CO2-neutral i 2030, der blev vedtaget af Aarhus Byråd i 2011.

For Volkswagen er ordren netop et tegn på, at elbilen opfylder de ret store krav, der stilles til biler i offentlige udbud. Volkswagen Aarhus´ filialchef Lars Thagaard, der har indgået aftalen udtaler: ” Som vi alle ved, har el-bilerne både plusser og minusser – et af sidstnævnte er rækkevidden ift. en traditionel bil med forbrændingsmotor, men det er selvfølgelig meget glædeligt, at Aarhus Kommune nu går i spidsen og er foregangs-kommune når det gælder nedbringelse af lokal CO2-udslip. Med indkøbet af så mange e-up! investerer Aarhus Kommune fremadrettet i miljøskånende teknologi og viser mod til at tænke kommunens mobilitet på en ny måde. Vores e-up! dækker fuldt ud det kørselsbehov, som fx hjemmeplejen har, med mange små ture på relativt kort tid. Og så er det store plus jo netop, at bilen ikke har noget som helst lokal CO2-udslip – til gavn for alle Aarhus´ beboere.”

Volkswagens Aarhus afdeling i Risskov der vil forestå leverancen og efterfølgende vedligehold af vognparken, har investeret massivt i uddannelse og særligt udstyr for at imødekomme den stigende efterspørgsel på elbiler.

e-up! er udstyret med en elektromotor, der oplades via lithium-ion-batteri. Batteriet vejer 230 kg og er placeret i bunden af bilen mellem akslerne. Det optager derfor ikke noget af pladsen i bagagerummet, hvor man også finder et praktisk opbevaringsrum til ladekablet. Motoren yder 82 hk og e-up! er dermed den stærkeste up! til dato. Da man i e-up! har et drejningsmoment på 210 Nm fra man drejer nøglen, er bilen kvik fra start. Sammensat med den trinløse automatiske gearkasse, er e-up! underholdende at køre, ikke mindst i bytrafik, hvor e-up! føler sig godt hjemme. e-up! har en tophastighed på 130 km/t og når 100 km/t på 12,4 sekunder og 60 km/t på bare 5 sekunder. Så med investeringen i 66 e-up! skulle hjemmeplejen i Aarhus Kommune være sikret, høj underholdningsværdi bag rattet.

Fakta om e-up! og opladning

Motor: Permanent magnetaktiveret synkronmotor

Max. Ydelse: 82 hk

Tophastighed: 130 km/t

Gear: Automatisk 1-trins

Batterikapacitet: 18,7 kWh

Batteritype: Lithium-ion

Forbrug: 11,7 kWh/100 km

CO2-udledning: 0 lokalt

e-up! kan lades op til 80 procent på 30 min. på Combo-hutiglade-stationer og koster 186.000 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start