5 stjernet sikkerhed: Golf Cabriolet og Jetta - Euro NCAP
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

5 stjernet sikkerhed

Euro NCAP: Golf Cabriolet og Jetta får begge 5 stjerner
Semler (VW)
05/09-2011 kl. 11:45

Den nye Golf Cabriolet, der netop nu introduceres i Danmark og Jetta har opnået 5 stjerner i Euro NCAPs skærpede sikkerhedstest af bilerne. Med de 5 stjerner på skuldrene, kan begge modeller nu kalde sig for en af klassens sikreste biler.

Særligt i passagersikkerhed ragede begge biler op, da det uafhængige crashtest institut Euro NCAP kørte bilerne mod muren. Golf Cabriolet fik hele 94% og Jetta 94%. I alle siddepositioner og uagtet passagerer og førers fysiske størrelse opnåede begge biler her topkarakterer. Bilerne bliver her bl.a. testet ved frontal- og sidekollisioner. Og det er ikke blot de voksne, der kan føle sig trygge, Euro NCAP tester også bilernes børnesikkerhed med dummies, der simulerer børn på hhv. 18 måneder og tre år. Både Golf Cabriolet og Jetta fik også topkarakterer for børnesikkerheden.

Lige så vigtig, som sikkerheden for personerne i bilen er, lige så vigtige er de øvrige trafikanter naturligvis. Derfor simulerer Euro NCAP-testen ulykker med både børn og voksne med en hastighed på op til 40 km/h. Golf Cabriolet blev her særligt fremhævet for den flexibilitet, man har bygget ind i bilens moterhjelm. Detter gør, at bilen affjedrer ved kollision og dermed gør mindst mulig skade på eventuelle fodgængere eller andre medtrafikanter.

Ligeledes blev de sikkerhedsunderstøttende systemer i begge biler testet og her opnåede både Jetta og Golf Cabriolet 71 %. Det er ikke blot fx bilens sikkerhedsbælter og airbags der her testes, men også systemer som bilens ESP. ESP er standard i alle Volkswagens personbiler i Danmark.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start