Renault Kangoo Z.E. - Stor efterspørgsel efter elbil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

15.000 Renault Kangoo på el allerede bestilt

Endnu før Renault Kangoo Z.E. er lanceret er efterspørgslen stor
Renault
03/11-2011 kl. 14:15

Endnu før den elektriske variant af Renault Kangoo – kaldet Renault Kangoo Z.E. er lanceret, er der allerede indløbet ordrer på i alt 15.637 styks. Blandt andet har det franske postvæsen alene bestilt 10.000 Kangoo Z.E.

Renault Kangoo er den mest solgte varevogn i det lille segment i Europa, men nu får den konkurrence fra dets elektriske fætter med modelbetegnelsen Z.E. ( Zero Emission)

I Frankrig er det en række selskaber, der er gået sammen om et fælles indkøb. Den store ordre giver yderligere næring til den optimisme, der er hos Renault Danmark forud for lanceringen herhjemme.

”Vi er meget optimistiske med hensyn til salget af Renault Kangoo Z.E. i Danmark. Vi får dagligt mange henvendelser fra virksomheder, der ønsker mere information om den elektriske Kangoo Z.E., og herhjemme har det danske postvæsen netop nu en Renault Kangoo Z.E, til test. Så vi forventer, at Renault Kangoo Z.E. bliver en bestseller – også på det danske marked”, siger pressechef Søren Hyltoft fra Renault Danmark.

Kan helt det samme
Renault Kangoo Z.E., der produceres side om side med den konventionelle Kangoo på Renault fabrikken i Frankrig, har helt samme mål som den almindelige Kangoo og kan både laste og indeholde nøjagtig samme mængde gods. Det vil sige, at der er op til 3.5 kubikmeter varerum og, at den kan laste 650 kg. Batteriet sidder placeret under bunden, der hvor der normalt sidder en benzintank. Samtidig har Renault Kangoo en rækkevidde på 170 km og en topfart på 135 km/t, hvilket er mere end nok for langt de fleste af de virksomheder, der i dag kører Kangoo eller en lignende lille varevogn.

Ud over rummeligheden har Kangoo Z.E. præstationer, der mere end matcher en traditionel varevogn på benzin eller diesel. Motoren i Kangoo Z.E yder 60 hk, men er, med et moment helt fra start på 226 Nm, betydeligt hurtigere fra 0-50 km/t – altså i bykørsel – end traditionelle biler. En 70 hk dieselmotor har således kun et moment på 160 Nm.

Med en pris på 149.000 kr. plus moms er det samtidigt langt den billigste af de varevogne, der i dag kan fås med batteri og elmotor. Som noget helt unikt lejer man batteriet hos Renault og prisen varierer alt efter kørselsbehov. Lejer man eksempelvis batteriet i tre år og 45.000 km er den månedlige leje 559 kroner. Kører man kun 10.000 km. om året er lejen 539 kr. Batterilejen inkluderer i øvrigt også vejhjælp

Fjerner usikkerheden
” Renault har med batterileje konceptet fjernet enhver usikkerhed omkring holdbarhed af batteriet. Skulle det mod forventning gå i stykker, er det ikke kundens problem at skulle erstatte det forholdsvis dyre batteri. Det er Renaults problem, derfor er det også vores klare opfattelse, at en Kangoo Z.E. også er et godt køb som brugt, da afskrivningen simpelthen er mindre, da enhver usikkerhed om batteriets levetid er fjernet”, siger Søren Hyltoft, der oplyser at Kangoo Z.E. allerede fra nytår kan bestilles hos en af de 20 Renault forhandlere landet over, der allerede fra begyndelsen sælger og servicerer elbiler. Et antal, der i øvrigt stiger, så alle Renaults 50 udsalgssteder i slutningen af året kan sælge elbiler.

Renault Kangoo Z.E. kan oplades fra en helt almindelig stikkontakt, men Renault anbefaler installation af en ladestander eller en såkaldt wallbox. Ved opladning via en ladestander eller wallbox, der lader med 16 Ampere, er opladningstiden fra tom til fyldt batteri 6-8 timer, mens opladning via en almindelig stikkontakt kan tage op til 11 timer. Ønsker man en wallbox eller ladestander kan denne også købes hos Renault, men der er også mulighed for at tegne abonnement hos nogle af de selskaber, der i dag udbyder abonnement på opladningsfaciliteter. Eksempelvis kan både Better Place og Choosev tilbyde abonnementer på køb og installation af wall box/ladestander.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start