En gammel ukrainsk trækker og en lille campingvogn
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Småt er godt

Har du nogensinde set en Saporoshez?
Ole Mose
25/09-2017 kl. 06:00

Nogle biler og vogntog fanger bare opmærksomheden. Sådan var det også med dette sæt. “Mini i det hele” og chaufføren/ejeren var naturligvis 2 meter høj.

Saporoshez SAS 968 A

Jeg var ude på pladsen for at fotografere, da denne Saporoshez SAS 968 A rullede ind. Jeg var solgt med det samme.

Axel Gleichmann

Ejeren Axel har gennem mange år arbejdet for VW i Wolfsburg. Det gør han ikke mere. Nu beskæftiger han sig med specielle biler og han har tilsyneladende en forkærlighed for ukrainske mærker. Jeg har aldrig set endsige vidst, at Ukraine selv producerede biler, så det var lidt af en oplevelse at se denne.

Bilen rummer en hækplaceret, luftkølet 4-takts motor. Jeg kender ikke dimensionerne, men gætter på 1300 kubik og mener Axel fortalte, den havde omkring 45 HK. Årgangen er ca. 1975.

Han fortalte også, at der kun findes omkring 100 eksemplarer af denne bil i dag.

Campingvognen

De 45 HK er rigeligt til at trække den lille campingvogn, som vejer omkring 500 kg. totalt. “Den har plads til 2 voksne og to børn”, fortalte Axel. “Men så er det også tæt”, sagde han med et grin.
Derudover var der både køkkenafdeling, spisesektion og toilet i vognen. Det hele dog organiseret i et klappe-sammen system, som jeg ikke lige kunne overskue. Jeg undrede mig over, hvordan den store mand overhovedet kunne “krølles ind” i vognen, men det var ikke noget problem, fortalte han.

Jeg aner ikke, hvilket mærke vognen er, men Axel fortalte, at der er mange af dem. 

Bil og campingvogn bliver brugt

Axel bruger en stor del af sin tid på at tage på veterantræf. For 2 år siden var han bl.a. i Ukraine med bil og vogn for at besøge bilens hjemstavn. Det var en tur på 5.000-6.000 km. 

Den her bil kan altid repareres, hvis der opstår et problem. “Det vil være helt anderledes, at havne midt i Ukraine med en nyere bil, der har et mekanisk problem”, fortalte han.

Bilens maling/farve er ikke original, men resten er – næsten. Axel har monteret 2 uoriginale oliekølere, da temperaturen kan blive ret høj i den luftkølede motor, når der er bjerge der skal forceres.

Træf i Leipzig

Axel var den første deltager i et veterantræf, der stod på i weekenden på campingpladsen. Jeg måtte desværre videre, men jeg er sikker på, at der har været meget at se på.

Del med en ven

0 personer snakker om “Småt er godt

  1. Den var slet ikke et usædvanligt syn i trafikken tilbage i mine meget unge dage… Bilen… Kan ej mindes at have set campingvognen

Skriv et svar

Giver børn en ny start