Kæmpe campingplads beliggende i det gamle Østtyskland
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Knaus Camping Leipzig

Denne plads er speciel. Dels ligger den tæt på Leipzig og dels vidner den om en svunden tid.
Ole Mose
20/09-2017 kl. 06:03

Denne plads er enorm. Ikke mindre end 18 tdr. land dækker den – det er mere end et gennemsnitligt husmandssted i Danmark i 60erne.

Efter mit besøg på Knaus Camping Hamborg, skrev jeg lidt om Knaus pladserne og den ensartethed, der er ved dem. Der er ting der går igen. Indregnet el, fri brug af varmt vand, registrering o.a. er det samme. Samtidigt må jeg også sige, at denne plads er meget forskellig fra pladsen i Hamborg. Den vidner om en anden tid og en anden kultur.

Jeg er i det gamle Østtyskland. Et land som den nuværende Kanslers Merkels familie emigrerede til fra Vesttyskland. Det er i denne by, Merkel tog sin doktorgrad i Fysik.

Mange bygninger

Der er mange bygninger på pladsen. Således er der ikke mindre end 5 huse, der rummer fællesfaciliteterne – Haus 1 bis Haus 5.
Ud over det, er der en stor bygning med en nedlagt restaurant, en receptionsbygning, elstation, diverse redskabsbygninger og omkring 45 hytter med indlagt vand og sanitet. 

Hytterne anvendes også som Motel-værelser. Således er det muligt at købe sig en færdig morgenkomplet i en af bygningerne. Iøvrigt det samme sted, hvor man også afhenter sit morgenbrød. 

Stedet minder mig på mange måder mere om Borrislejren end om en traditionel campingplads. Borrislejren var/er en af forsvarets mere hyggelige lejre.

Historien

Campingpladsen har eksisteret siden 1970. Det første år var man stolte af, at man havde mere end 4000 overnatninger og det endda fra 11 forskellige nationer.

Pladsen ligger ved en lille sø, der gennem mere end 100 år har været et samlingspunkt for byens borgere, når der skulle festes og fejres. Der har været mini-jernbane, restauranter, sejlads, bademuligheder o.m.a.

Søen ligger der stadig og man kan stadig køre rundt om søen med den lille jernbane.

Restauranten der var

Stedet har tydeligvis været “mere” en gang. I et hjørne af pladsen ligger en nedlagt restaurant. Det er måske pladsens flotteste bygning. Desværre ligger den hen og forfalder. Der er stadig skilte på og udenfor pladsen, som henviser til restauranten. 

Sagen er, at Knaus overtog pladsen i 2016 og i den forbindelse blev restauranten lukket. Man må tplke det derhen, at Knaus ikke ønsker restauranter, som en del af deres koncept.

Vedligeholdelsen

Alt det direkte campingrelaterede er helt i orden. Strømmen virker, der er vand, pæne toiletter og bade o.s.v. Græsset på pladserne er klippet, der er fine stenbelagte veje der adskiller dem og det hele står pænt og indbydende. 

Der er noget andet med udenomsarealerne, som bærer præg af manglende vedligehold. De omkring 100-200 meter vej ind til pladserne er hullet og bulet asfalt. Det trænger meget til en opfriskning. Beplantningen omkring pladsen er mange steder groet til og der er steder, hvor græsset dækker tidligere flisebelagte områder. Bygningerne virker slidte. 

Der er ikke så meget at sige til det, for der er rigtigt meget at vedligeholde på den store plads. Det gode er, at man har valgt at prioritere pladserne og de sanitære faciliteterne. 

Legeplads og baner

De store arealer giver gode muligheder for boldspil og legeredskaber. I den ene ende af pladsen er der en indhegnet boldbane, samt legeplads med stort klatrestativ, udendørs bordtennis o.a.


Wifi

I modsætning til, hvad man fortalte mig i Hamborg, er der ikke wifi på pladsen. Man er overladt til sit mobilabonnement. 

Åbningstider

Pladsen har åbent året rundt.  Jeg sidder her i september og vil vurdere at der er omkring 15% belægning. Det er stort set kun tyskere. 

Leipzig

Det er nemt at komme ind til Leipzig med bus og sporvogn. Bussen holder lige ved pladsen på den modsatte side af vejen. Man tager den et stop, hvorefter man skifter til sporvogn. De kører alle til hovedbanegården. Prisen for en enkeltbillet er 2,5 Eur.

Mere Merkel

For lige at slutte af med Merkel, som jeg jo også startede med, så er der jo valg på søndag. Jeg kørte hjem fra byen i en taxa og den kvindelige taxa-chauffør på 55-60 år, havde ikke meget til overs for kansleren. “De kom fra vest og fik en studieplads, bare fordi faderen var akademiker”. “Vi andre røg bag i køen”, fortalte hun.
Et er sikkert, det var ikke det mest typiske, at man flyttede fra Vest til Øst og måske har Merkels forældre valgt det, da det var for dyrt at lade datteren Angela læse i vest? 

Jeg ved det ikke, men det er altid interessant at høre andre vinkler på “virkeligheden”, end dem vi hører fra medierne.

Min vurdering

Det er en rigtig dejlig plads og den er tilmed meget stille. Omgivelserne er måske ikke ligefrem til “glamping”, men jeg synes, der er noget befriende over en campingplads, der ikke gør sig til mere, end den er.
Der er da mangler. Det er træls at køre ind på en hullet vej. Forfald er ikke specielt rart at se på. På den anden side set fungere alt det nødvendige og så mener jeg ikke, jeg kan forlange mere. 
Jeg ville bestemt ikke have noget imod at have børn med. De enorme arealer og de mange sære kroge må gøre pladsen til et spændende sted for dem.

Læs mere

Læs mere på pladsens hjemmeside
  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start