Syv skridt fra herberget skal alt være i orden
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

DCU Kollund

Vi besøgte DCU camping Kollund på en dejlig sommerdag i 2018
Ole Mose
18/06-2018 kl. 08:00

Når man kører på Fjordvejen ved Flensborg Fjord, oplever man fantastiske scenarier passere forbi. Skov og fjord ligger fantastisk smukt neden for vejen.
Her finder man også en af de campingpladser, som DCU forpagter – DCU Kollund Camping.

Pladsen er en historie for sig, men den rummer som alle andre campingpladser også besøgende, som alle har deres helt egen historie. Vi mødte Poul, som havde en helt speciel historie at fortælle. Mere om det senere  

Pladsen

Selve pladsen er meget nem at komme til. Alt er pænt og nydeligt. Der er alle de faciliteter man kan forvente på en plads, der i sin tid fik tildelt 3 stjerner af det nu lukkede Campingråd. 

En meget åben plads

Der er tale om en mindre (ca. 180 pladser) og meget åben plads. Stort set overalt kan man overskue det hele. Kun få hegn og hække begrænser udsynet. Pladsen ligger desuden fordelt på en skråning, hvor d enkelte pladser ligger på “trapper”. Der er kun ca. 15 fastliggere, da det er en plads med meget stor udskiftning. Den bruges især til transit af danskere, nordmænd, svenskere og hollændere, men kun få tyskere. 

En plads der kan være fyldt
Det er en meget populær plads og den begrænsede størrelse gør, at man jævnligt oplever at den er fuldt besat.

Udsigten til Flensborg Fjord

Der reklameres med udsigt til fjorden fra pladsen. Jeg vil nok nærmere sige, at enkelte stedet er det muligt at se dele af fjorden. Der ligger en lille skov mellem pladsen og fjorden og det er især træerne her, der præger udsigten. Men bevares, fjorden kan også ses og naturen dernede er bare fantastisk.

DCU Plads
Pladsen drives af Thomas, som har arbejdet der i 10 år. Han fik arbejdet, da det stadig var en FDM-plads. Han er den eneste fuldtisansatte. Hans baggrund for at drive pladsen kommer fra  speditionsbranchen og ikke mindst, at han selv er campist.
Hans kone arbejder et andet sted: “Hun arbejder, så jeg kan være på camping”, grinede Thomas.
Han har skabt en plads, som er tilpasset de besøgendes behov til perfektion.

Beliggenhed.
Den ligger meget tæt på fjorden og på Flensborg. Fra Fjordvejen der ligger lige uden for pladsen, er det muligt at tage bus til Flensborg – en tur på ca. ½ time. I modsat retning kører bussen til Sønderborg. Andre seværdigheder som Gråsten Slot, Hedeby, Dybbøl, Pramdragerstien o.s.v. ligger lige for.

Poul Vagner

Jeg faldt i snak med en meget frisk men også tydelig “senior” – Poul. Han har sin faste bolig i Vejle, men bor på pladsen hvert år i de 7 måneder, hvor den er åben. Poul er 82 år og bor alene. 
Efter lidt snak frem og tilbage gik det op for mig, at han i sin tid havde gået på landevejene som naver. Han blev uddannet som tømrer i 50erne og gik derefter på valsen i 3 år og 1 dag. Perioden er åbenbart det man binder sig til.
“Jeg gik med sort slips”, fortalte han.
Slipsene viste hvilken naverorden man tilhørte og de fandtes både i røde blå og sikkert andre farver. Ellers havde han den obligatoriske påklædning. Det er sort tøj, jakke med knapper, bukser med svaj og en rundskygget hat også den dag i dag.
“De forlangte kun at jeg havde en sav og en hammer med”, svarede han, da jeg spurgte ind til hans værktøj.

Han fortalte, hvordan han havde arbejdet sammen med kammerater, som han fandt på turen og gik videre sammen med i lande som Schweitz, Frankrig, Sverige, Danmark, Vest- og ikke mindst Østtyskland (DDR). Sidstnævnte foregik i Berlin, hvor hans kammerat måtte trække sig, da han havde forladt DDR i unåde.

7 skridt fra herberget
Jeg spurgte Poul om, han var gået til fods hele vejen. “Nej!” grinede han: “7 skridt fra herberget kan man gøre som man vil”. 

Han forklarede, at når en naver når frem, skal han være “ulasteligt klædt”. I større afstand, kunne man gøre som man ville. Ligeledes kan man rejse med bil, båd, fly, eller andet, hvis man har lyst til det.

Essensen af camping

Havde jeg haft mere tid, kunne Poul sikkert have fortalt mig mange andre historier.

Mennesker med en historie findes overalt. Campinglivet kan skabe kontakt med andre mennesker – langt mere end hvis man rejser og bor på hotel. Selv om det egentlig går imod, hvad jeg ønsker med denne artikel, vil jeg alligevel opfordre dig til at slippe computeren en gang imellem og i stedet tage en snak med naboerne på pladsen. De har med stor sikkerhed en god historie, hvis du spørger.

Tilbage til Pladsen

DCU Kollund Camping er en dejlig plads, som ligger i et fantastisk område. Den drives af en engageret og vidende chef, som sikrer at alt fungerer.
Du kan bruge den til ophold, transit og/eller udgangspunkt for besøg i det sønderjyske. Det er et oplagt valg, hvad enten man er på vej sydpå i starten af ferien, eller nordpå for at lande på en plads i vante danske omgivelser efter en måske lang tur i udlandet.

Læs mere om pladsen hos DCU

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start