En lillebitte og sjov plads i det vestlige München
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Campingplatz Nord-West

Det her er småt og jeg var heldig at få en af de få gæstepladser - de fleste er til fastliggere.
Ole Mose
24/09-2017 kl. 09:00

Jeg ankom til denne plads fra den enorme Knaus Camping i Leipzig og jeg må sige, at forskellene er til at få øje på.
På den enorme plads i Leipzig var der hverken restaurant eller indkøbsmuligheder. Til gengæld var der rigeligt med pladser. Der var helt sikker flere besøgende i Lepzig end på pladsen i München og mit indtryk er, at det også var et ganske betalingsdygtigt publikum. 

Her på denne lille plads er der maksimalt 60-70 pladser og der er ikke plads til mere – vi ligger meget tæt. Til gengæld er her både restaurant og bierstube og der er kunder til det.

En folkelig plads

Den her plads er interessant fordi den har en indbygget nærhed. Alle kender alle og som driftmanden sagde, “jeg kan overskue det hele”. Der er flere fastliggere på pladsen, end der er gæstepladser.  Pladsen er stort set altid fyldt. 

Vil man gerne besøge München og vælger man denne plads, bør man derfor bestille i forvejen. Men gør da forsøget, hvis du alligevel kommer forbi en dag. Det gjorde jeg og jeg fik jo en plads. 

Offentlig transport
Det er relativt nemt at komme ind til byens centrum. Der er et busstoppested lige uden for pladsen. Med bussen kører man videre til en U-Bahn, hvor man skifter og så er man på vej til centrum.

Den lille plads

Pladsen var tidligere tre gange større end den er i dag. Udvidelsen af motorvejsnettet ved München og jernbanens rangerområde, der ligger lige bag pladsen, inddrog en stor del af den oprindelige plads.

Og jo, man kan høre togene blive rangeret. Det er dog med lange mellemrum det sker og der er bygget en 4-5 meter høj jordvold, som tager næsten al støjen.

Indehaveren er en mand på over 80 år. Han kommer forbi hver dag 1-1½ time og “tilser tingene”. Resten af arbejdet på pladsen og i restauranten tager den yngre del af familien sig af – næsten.

Ries

Det er ikke udelukkende familie, der arbejder på pladsen. Lige fra jeg ankom, bemærkede jeg en hjælpsom og altid opmærksom mand. Han var over det hele og stod klar på pladsen, hvor han havde overblik med tingene. Det var Ries, en venlig mand med masser af humor.

Da jeg ankom, skulle min campingvogn gelejdes ind på pladsen og Ries hjalp til. På et tidspunkt skulle jeg bakke omkring et skarpt hjørne med vognen. Ries kiggede lige på min nummerplade og sagde. “Ja, danskere plejer jo godt at kunne finde ud af at køre bil, så jeg er helt tryg”. Så var presset lagt på mig.
Det gik nu fint og jeg levede op til Ries forventninger.

Telte

Det er sjovt at se, hvordan teltene udgør en dominerende faktor på pladsen. Om det skyldes Oktoberfesten, skal jeg ikke kunne sige. Telte er på mange pladser henvist til områder for sig selv, ofte lidt afsides. Det gælder ikke her. Her ligger de midt på pladsen lige foran fællesbygningerne. På en måde gør det pladsen til en lidt mere “ægte campingplads”.

Sanitet

Bad og toiletter er fine og pæne. Der er ikke noget skidt at sige om dem ud over, at man skal bruge poletter til det varme vand.

Legeplads

Der er ikke tænkt så meget på børnefamilierne eller måske nærmere, der er ikke plads til en legeplads. Hvis man således planlægger en uges ferie med de små og/eller halvstore børn, hvor pladsens faciliteter er vigtige, er denne plads nok ikke det bedste valg.

Bierstube

Til gengæld er der mulighed for, at de voksne kan møde lokale og andre rejsende i ølstuen, der ligger lige over for receptionen. Her kan man også indtage et måltid mad. Det er selvfølgelig ikke “Noma standard”, men man kan få et godt måltid til relativt små penge.

Prisen

Det er en af de campingpladser, hvor regningen næsten er lige så kompliceret som en dansk elafregning. Det virker unødigt, at man skal kunne se alle gebyrer og måske nå at få en svedetur, når man ser alle linjerne på fakturaen.  På denne plads er det ligegyldigt, for de printer den bare ud. Jeg har oplevet andre pladser, hvor det virkede som om, hver eneste linje skulle vurderes og diskuteres.
Endelig kostede mit ophold mig kun 24,20 Eur. (bil, campingvogn, strøm og en person) . Det er bestemt en fair pris.

Mærkeplads

Skal man mere – eksempelvis i bad, af med affald, bruge vaskemaskine, koge-ø, eller tørretumbler er der mærker til det hele. De koster fra 0,5 Eur (bad) til 3,5 Eur. (vaskemaskine)

Konklusion

Jeg synes det er en dejlig plads. Den er charmerende og personalet er søde og meget venlige. Det er folk man bare kan lide. 

Pladsen har sin egen stil. Nogle fastliggere er lidt specielle. Således er der en kvinde, som holder marked dagen lang. Hun sælger alt muligt “nips”. Der er sjældent købere (jeg så ingen), men det er, som om, forretningen alligevel udgør en vigtig del af hendes liv – kunderne er sekundære. Det er jo smukt. 

Jeg vil ikke holde mig tilbage for at vende tilbage til Campingplatz Nord-West. 

Læs mere

Læs mere om pladsen på deres hjemmeside

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start