Tæt på Kassel i frie, naturskønne omgivelser
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Campingplatz Fulda-Freizeitzentrum

En meget billig og reel plads i den skønne frie natur ved Kassel
Ole Mose
05/10-2017 kl. 06:00

Denne plads er speciel ved, at den ligger en lille smule afsides. Til gengæld er der en “levende” restaurant på stedet og utallige muligheder for at opleve naturen i de lave bjerge ved Kassel.

Tilkørsel

Der er flere muligheder, for at køre til pladsen. Enten kan man vælge at køre gennem Kassels forstæder og videre til pladsen, eller også kan man vælge at køre gennem Hann. Münden. 
Begge muligheder giver sine egne udfordringer, da der kommer snoede bjergveje og de er ikke alle med den bedste asfalt. Men med stille kørsel, er det ikke noget problem at nå pladsen.

Ankomst

Man oplever egentlig ikke, at der er så meget fokus på, at det er en campingplads. Det mest centrale på stedet er afgjort restauranten. Der er mulighed for at købe aftensmad og der er liv – også midt på ugen, hvor lokale og fastliggere skaber en god stemning.

En lille plads
Pladsen er ikke ret stor og er nærmest delt i to. En til de lidt mindre pæne fastliggere og en til de meget velholdte fastliggerpladser. (Jeg vil personligt give en stor øl, for at være en flue på væggen, når pladserne fordeles)
Mit skøn er, at der er omkring 20 løse pladser, som tilrejsende kan gøre brug af. Alle pladser er med strøm og vand.

Sanitet

Der er en central toiletbygning, hvor der også er badefaciliteter og mulighed for at vaske, tørre tøj o.s.v. Varmt vand er frit tilgængeligt. Der er også mulighed for tømning af tanke o.s.v.

Legeplads

Der er en legeplads på stedet. Den er ganske stor, omend der ikke er så mange redskaber på den.

Internet

Der er internet på restauranten og derudover en meget dårlig dækning af telefonnettet. Det er meget svært, at få en ordentlig forbindelse i området, men dog ikke umuligt at få 3G, hvis man eksperimenterer lidt.

Swimmingpool

Der er en pænt stor swimmingpool på pladsen. Den var ikke specielt indbydende, da jeg var der. Der stod den med stillestående brunt vand og gav på ingen måde lyst til en “dukkert”. Så jeg kan ikke anbefale, at man planlægger en badeferie på stedet.

En sø

Lidt  længere oppe ligger der til gengæld en lille sø. Jeg gætter på, den er opdæmmet. Det er en hyggelig lille sø, hvor man kan sidde og nyde livet omkring den og måske endda fiske. 

Der er små bjerge/bakker til højre og venstre og disse to små “bjergkæder” indrammer udsigten ned over dalen. Det er virkelig smukt.

Generelt indtryk

Lad det være sagt med det samme. Det er ikke verdens mest velholdte plads. Ej heller er det den mest indbydende ved første indtryk. Der kunne godt være ryddet lidt mere op og man kunne godt sætte en højere standard hist og pist.

Når det så er sagt, så er det en plads, der rummer det den skal. Den er ikke ulækker eller frastødende, selv om alt ikke er nyt eller poleret helt op. Nej, den er ganske charmerende og beliggenheden er helt vidunderlig. Lyden fra en bæk der skærer gennem pladsen, er det eneste man hører om natten, måske afbrudt at lyden fra en skræmt fasan eller et rådyr, der kalder på sine kid.

Personalet

Jeg gætter på, at det er en familie der passer det hele. Da jeg var der, stod manden i baren og talte med gæsterne. Moderen passede indtjekning og køkken og deltog også i krostuen ind imellem. Det der kunne være en datter, modtog bestillinger og serverede for gæsterne. Det var venlige mennesker.
Gæsterne på restauranten var stort set alle sammen 40+ og de var omgængelige og flere hilste venligt også på “den fremmede”.

Priser

Prisen er helt i bund. Jeg mener, jeg betalte under 15 Eur (kontant) for bil/campingvogn, samt el og miljøgebyr pr. overnatning. Men kig på hjemmesiden hvor der er mere info om priser o.a.

Min vurdering

Kort sagt så synes jeg, det var et vidunderligt sted. Jeg følte mig nærmest hjemme. Stilheden og roen på pladsen var fængslende. Efterårets farver var trådt igennem, så uanset hvor man vendte sig mod, stod det hele i rød/gule nuancer. Lyden af den brusende bæk forstærkede oplevelsen dramatisk. 

Jeg skal tilbage til den her plads. Ikke fordi jeg “skal noget”. Næh, kun fordi jeg vil tilbage og finde den ro igen, som jeg oplevede sidst. 
Jeg skulle da være et skarn, hvis jeg ikke kunne unde dig/jer at opleve det samme. Så jeg kan varmt anbefale pladsen.

Læs mere 
Læs mere på pladsens hjemmeside og Camping.info om pladsen

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start