Hyggelig campingplads ca. 150 km. vest for Berlin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Campinginsel Havelberg

"A æ u å æ ø i æ å".
Ole Mose
17/07-2017 kl. 06:00

Ca. 150 km. vest for Berlin finder man en lille by Havelberg. Byen ligger ved en mindre flod Havel, der er en biflod til Elben. Ude i floden ligger 2 mindre øer, hvor den ene danner rammen for bl.a. byens campingplads.


Det gamle øst

Vi er i det gamle Østtyskland og meget bærer stadig præg af den tid. Mange bygninger ser slidte ud og det hele virker ikke ikke særligt indbydende ved første øjekast, men tag ikke fejl!


Campingpladsen

Campingpladsen giver måske heller ikke det allerbedste førstehåndsindtryk. Træværket i bygningerne ser lidt uplejet ud, græsplæner er en smule pjuskede og der er også lidt rod hist og pist. Det er ikke meget, men man går i “skepsismode”, når man kører ind. Heldigvis skal man ikke altid skue hunden på hårene.

Toiletter og bade i rigtig god stand. Ja, de er både større, renere og pænere end mange andre steder i det gamle vest. Badene må næsten vinde en pris for god plads. Bag eget aflukke er der 1 sektion med vaskekumme, spejl og el-stik, derefter endnu en sektion med 2 hylder og 5 kroge og til sidst en sektion med bruser og hylde til shampoo – overdådigt!

Priserne er fair. Bad og varmt vand, samt Wifi er inkluderet i prisen, så man betaler kun for telt, camper, eller campingvogn, samt antal personer og evt. el.Vi betalte således 25€ for hver overnating (campingvogn, 2 personer og el).For 2€ ekstra kan man få en plads med direkte udsigt til floden

Man kan leje cykler, kanoer, motorbåde, spille minigolf, bordtennis og friskak. Derudover er der baner til beachvolley og basket.

Campingpladsen har plads til ca. 110 enheder, heraf 30 fastliggere. Pladsen er lukket om vinteren (fra november til og med marts).


Autocampere

Umiddelbart før pladsen, men stadig på øen, er der specielle pladser til omkring 10 autocampere. Autocampere løser en billet i en automat og får herved adgang til strøm, vand o.s.v.


Sebastian Helt

Det er en yngre mand, der ejer pladsen. Sebastian Helt har overtaget den fra faderen Wolfram, der har ejet den gennem 17 år. Således er der tale om et familieforetagende, hvor den ældre generation har trukket sig fra det overordnede ansvar, men alligevel deltager i de mange daglige gøremål.

Sebastian Helt fortæller, at det primært er seniorer, børnefamilier og folk med motorcykler, der besøger pladsen. Pladsen bliver også brugt af ferierende skoleklasser. Der er rigtigt gode faciliteter til et yngre publikum i samme aldersegment som Sebastian, og de dukker da også op i perioder, “men det kunne være oftere”, fortæller Sebastian

Havelberg

Byen er en tidligere Hansastad med ca. 7.500 indbyggere. Dens historie går tilbage til 900-tallet. Den ligger i det nordøstlige hjørne af Saxen-Anhalt, men er som den eneste by ikke en del af fællesforvaltningen i delstaten.  

I byen findes et kloster, der ligger højt over byen. Lige ved siden af findes en god italiensk restaurant. Der er flere spisesteder i byen, der ligger inden for 1 km. Byen rummer også et væld af historiske bygninger og har naturligvis sin egen kirke.


Anbefaling

Jeg vil tro, at de fleste – unge som gamle – vil kunne lide pladsen. Der er så mange muligheder, at børn ikke kommer til at kede sig og samtidigt tilbyder byen også noget til de voksne.


Mere information

www.campinginsel-havelberg.de

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start