På besøg hos Campinggaarden i Ormslev ved Aarhus
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Campinggaarden i Ormslev

MagaCin.dk besøgte Campinggaarden i Ormslev på en hverdag i september.
Ole Mose
21/09-2016 kl. 08:00

Campinggaarden er en af de helt gamle forretninger. Mange campister har nok hørt om, hvordan Johannes Svejstrup begyndte med at sælge Sprite Campingvogne i 1959.
Tingene har udviklet sig meget siden den gang og i dag er det en helt anden forretning. En forretning med et enormt udvalg af vogne og udstyr. De har også et stort værksted, opmagasinering af vogne o.m.a. på programmet.

Butikken
Virksomheden er beliggende i den lille by Ormslev, der er en forstad til Aarhus. Den store facade løber langs Ormslevvej og der er mange udstillede effekter. Det meste kender man fra andre forretninger, men der var dog et par ting der sprang i øjnene i butikken. Dels en speciel hundetrailer, der mindede om en minicampingvogn. Derudover et righoldigt udvalg af kølebeholdere til strøm og endelig vaskemaskiner til campisterne. Derudover var der alt fra tallerkener til blandede udsalgsvarer.

Udstillede vogne

Indenfor stod nye og enkelte brugte vogne i flot stand. Udvalget var ikke enormt, men det er altid en fornøjelse at få lov til at se og røre ved disse skinnende vogne. De har altid noget andet og mere end den vogn, der står derhjemme.Og nu kommer der sikkert nye spændende vogne. Mere om det senere.

Værkstedet

I Ormslev er der afsat 750 kvadratmeter til værksted. Her laves alt fra klargøring, gas og fugttest, til reparationer og montering af nyt udstyr. Der er 7 fastansatte, der udfører de forskelligartede opgaver.

Da vi besøgte værkstedet, var der udelukkende gang i klargøringer. Lidt imponerende, når man tænker på, at det er sidst på sæsonen. Vognene var meget forskellige og en af dem, en ældre Adria fra 1996, fangede min interesse. 

Fugemasse
Flemming der sad og arbejdede med en baglygte på Ardriaen, fortalte mig lidt om vognen og viste, den fugemasse man tætner campingvogne med. “I modsætning til traditionel fugemasse som stivner, skal fugemasse til Campingvogne blive ved med at være elastisk”, fortalte han.
Det er derfor man kan se ældre campingvogne ofte har lidt grimme fuger. Det skyldes at pres og “vrid”, klemmer lidt fugemasse ud fra listerne – en proces der fortsætter år efter år.

Isolering

Jeg spurgte ind til isoleringens tykkelse i en vogn fra 1996. Flemming fortalte, at det ikke har så meget med alder at gøre. “Det handler mere om hvorvidt vognen er beregnet til sommercamping eller ej”. I en almindelig sommercampingvogn er isoleringen begrænset til en flamingoplade på ca. 2 cm. tykkelse + finer og aluminium på inder. og yderside. I vintercampere er det isolerende lag ca. 2 til 3 gange så tykt.
Vinduerne er dobbelte på de fleste vogne, men egentlige vintervogne har typisk mindre og færre ruder.

Isoleringen er brandfarlig

I modsætning til isolering i huse, kan isoleringen i en campingvogn brænde. Det virker, lidt underligt at det tillades. På den anden side set, er det ikke mange ulykker der har været med personskader gennem tiden. Men senest i sommer, har vi set grelle eksempler på, hvor hurtigt og nemt vogne kan brænde.

Nye dæk
En vogn havde fået nye dæk. 8-lags varevognsdæk. Mekanikeren fortalte, at de vejer som “et ondt ord”. En bagside ved sikkerhed og Tempo 100.
Sporing og kontrol af undervogn gør man ikke noget ved i Ormslev

En vogn havde fået skiftet vanger før sommer. På mit spørgsmål om, de havde udstyr til at kontrollere skævheder, sporing m.v. svarede Flemming: “Det overlader vi til andre, der arbejder specielt med de ting”. 

Udenfor
Der er enormt mange campingvogne i Ormslev. Det er dog ikke alle der er til salg. Mange har faste pladser til deres vogne på stedet. Nogle boligforeninger og andelsboligforeninger tillader ikke, at der står campingvogne i deres område. For ca. kr. 2.000,- kan man have en fast plads i Ormslev og det er der mange, der benytter sig af.

Salget

En sælger fortalte mig, at 2016 har været et OK år. Det er slet ikke som i storhedstiden i midten af 0'erne, men det er blevet bedre. 

Indehaveren Steen Overgaard kunne fortælle, at der i 2016 indtil nu er solgt 141 nye vogne og 261 brugte. Det er næsten 2 vogne om dagen.

Han fortalte desuden, at pr. 1/9-2016 er virksomheden blevet eneforhandler af KABE i Danmark og forhandler af Knaus. Så der er nye tiltag, hvilket for kunderne kun kan betyde, at der bliver endnu flere spændende ting at se i Ormslev i den kommende tid.

Endnu en god oplevelse 
Det er altid en fornøjelse at besøge en campingforhandler. Selv her sidst på sæsonen, hvor man har en vinter at se frem til, før man rigtigt kan begynde at glæde sig igen, får man alligevel et udbytte.

Du kan selv læse mere om Campinggaarden på deres hjemmeside 

Tak til de ansatte ved Ormslev Camping for at give os mulighed for at opleve virksomheden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start