Ny el-aftale kommer campingpladserne til gode
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lavere elafgift på campingpladserne

Regeringene har sammen med DF og De Radikale landet en ny aftale, der vil betyde lavere priser for landets campingpladser
Ole Mose
20/11-2017 kl. 09:00

Ny aftale i Folketinget giver lavere afgift for erhvervskunder, herunder også de danske campingpladser.
Det handler om el-afgiften pr. kilowatt-time, som nedsættes fra i dag 40,5 øre til 25,5 øre fra 2019 og yderligere til 15,5 øre i 2020.
Det er en aftale mellem regeringspartierne, DF og Det Radikale Venstre, der baner vejen for de lavere afgifter på opvarmning med el. Campingpladser (og lystbådehavne) er specifikt nævnt i aftalen.

Billigere for campingpladsen

At det bliver billigere for campingpladsen, er jo ikke ensbetydende med, at campisterne kommer til at opleve den lavere pris. Man skal også bemærke, at såfremt aftalen vedtages i Folketinget, sker ændringen også først om lidt mere end et år.
Til den tid er det oplagt at spørge på pladsen, hvad de gør i forhold til de nye afgifter.

Elforbrug på campingpladserne

Det er utroligt svært at gennemskue, hvad man skal betale for el på de danske campingpladser. Nogle steder betaler man “målerleje” + forbrug, andre steder kun for forbrug og andres steder igen en fast pris pr. døgn. Som campist kan det være uhyre vanskeligt at gennemskue de forskellige ordninger.

El er også en omkostning

I “gamle dage” var normen ikke, at der var el på en campingplads. I dag findes der ikke mange pladser, der ikke tilbyder eltilslutning – om nogen? Der er blevet investeret massivt i kabler, målere og stik, alt sammen noget, der skal betales. Ligeledes kræver udendørs el-installationer vedligehold og service. 
Det er derfor ikke underligt, at man skal betale overpris for el på campingpladserne.
Af og til kan man dog godt få fornemmelsen, at el er blevet en nødvendig indtægt for mange pladser, som skal dække meget andet end det faktiske forbrug og afholdte udgifter

Elprisen kunne være den samme som derhjemme
Med de faldene afgifter virker det oplagt, at man som besøgende betaler den samme el-pris, som man gør derhjemme. Det vil give campingpladserne en gevinst på 0,25 kr. pr. forbrugt kilowatt-time, som kunne bruges til afskrivning og vedligehold.

2019

Det første fald i el-prisen sker i 2019. Nu må vi se, om vi kommer til at opleve et fald i priserne på campingpladserne til den tid. 

Del med en ven

En person snakker om “Lavere elafgift på campingpladserne

Skriv et svar

Giver børn en ny start