Spænd vognen ordentligt for. Eller betal prisen.
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bøder for sjusk med fastspænding

Sjusket fastspænding af campingvogn udløser bøder
Mathias B. Høj
21/06-2017 kl. 10:35

Sjusker du med sikkerhedsfastspænding af din vogn, risikerer du bøde! Det burde ikke være nødvendigt, da de fleste campister har brugt en mindre formue på deres vogn. Ikke desto mindre, er der bøder for sjusk med sikkerhedslinjen til nødbremsen. Og reglerne varierer mellem de europæiske lande. Det kan betale sig at tjekke reglerne for de lande du skal igennem. Det skriver ADAC.

Reglerne varierer mellem landene for, om vogne under 750 kg. uden bremse, skal fastspændes. Men fastspændes sikkerhedslinjen ikke i det dertil indrettede øje eller beslag, er der bødestraf, hvis man bliver stoppet af politiet. Den hollandske bilistorganisation ANWB har lavet en illustration af, hvad der er korrekt og ikke korrekt. Hvis man hverken har øje eller beslag på sit anhængertræk, skal det monteres. 

I Alpe-ramte lande Schweiz og Østrig skal alle trailere og vogne fastspændes med sikkerhedslinen. Ellers er der bøde på henholdsvis 500 Franc eller 110 €. 

MagaCin tager intet ansvar for beskrivelsen af de enkeltes landes regler. Men vi opfordrer alle læsere til at fastspænde deres vogne ordentligt:-)

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start