Cykel og campingvogn en ny spændende kombination
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Wide Path Camper – campingvogn til cyklen

Nu kan du også få fast tag over hovedet, selv om ferien foregår på cykel. En helt speciel dansk produceret campingvogn kommer på markedet i 2016.
Ole Mose
28/02-2016 kl. 09:00

Mads Johansen

En ung dansker Mads Johansen fra Sønderborg, har gennem flere år arbejdet på at udvikle en campingvogn, som kan spændes efter en cykel. Han er kendt vidt og bredt og flere danske og udenlandske medier har været i kontakt med ham og har lavet omfattende artikler og indslag om hans cykelcamper.

Et unikt koncept
Vognen er et helt unikt koncept. Tanken har sikkert været at overføre de fordele, en vogn har i forhold til et telt, som ellers virker mere oplagt til cykelferien. Mads Johansen har forberedt det længe og nu kommer den endelig på markedet.

Vognen
En sammenklappelig lukket kabine, der ikke er så følsom over for regn og blæst, samt alle de nødvendige ting som blus, stole, borde, senge på deres egne pladser, skaber rammen omkring vognen. 

Vægten er 45 kg. hvilket naturligvis er en del mere end teltløsningen. Målet er jo heller ikke at vinde cykelløb, men derimod at kunne rejse rundt, hvor man ønsker det. Her gælder der normalt ikke tidskrav, hvor man risikerer at falde ud af hovedfeltet. 

Når vognen foldes ud monteres 6 støtteben, så den står helt stabilt. Herefter kan man indrette den med soveplads(er) eller en lille dobbelt siddegruppe med bord.

Pladsen

Det skulle være muligt at overnatte 2½ person i vognen. Jeg går ud fra, at “den halve” er et barn. Jeg vil sige, at de voksne skal ikke være specielt store og de skal holde rigtigt meget af hinanden, hvis det skal kunne lade sig gøre. Efter at have set vognen, kan jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig en sidekammerat i den vogn.

Men uanset det faktum at kabinen ikke er stor, så kan det ikke fjerne lysten til at prøve en weekend i den specielle vogn.

Udstyr
Vognen købes i en basisudgave med siddegruppe, seng og madras, punkterfri dæk og tilkoblingsanordning  til cyklen.
Derudover kan man tilkøbe ekstraudstyr som eksempelvis en luksuspakke, solcelleanlæg til 12 volt, speciel maling o.a.

Pris

I standardudgaven koster vognen ca. 25.000,- Solcelleanlægget koster ca. 10.000 derudover.

Vurdering

Rationelt set er det en meget dyr vogn. Det skyldes sikkert, at den produceres efter bestilling og ikke i nogen form for serie, eller masseproduktion for den sags skyld. 
Finishen i den prototype der bliver vist, er ikke i top. Glasfiberen der opbygger kabinen, virker lidt rå og ja, lidt ufærdig. Det skulle dog blive bedre i de modeller, der skal sendes ud til forbrugerne.
Det er en vogn, som helt sikkert vil tiltale et segment af friluftsmennesker, der bare må eje vognen.  Det ikke alene fordi den er speciel, men også fordi den sikkert rammer nogle mennesker, der bare har ledt efter præcis det, den tilbyder.
Jeg er stor beundrer af vognen og jeg håber, den ender med at blive produceret i stort antal, både herhjemme og i udlandet. Interessen er der utvivlsomt. Spørgsmålet er, om pengene følger hjertet hos køberne.

Mere info

Se mere om vognen, priser og specifikationer på Wide Path Campers hjemmeside.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start