Waymo, tidligere kendt som Google’s selvkørende bil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Waymo er det nye navn for selvkørende

Waymo, tidligere kendt som Google’s selvkørende bil projekt
Klaes Asaa
21/12-2016 kl. 10:38

Igennem nogle år har Google haft deres selvkørende bil, den har endelig fået et navn ”Waymo”, der godt nok er ejet af Alphabet, Google’s moderselskab. Waymo offentliggjorde søndag de første billeder af deres selvkørende Chrysler. 

Der er ikke meget forskel på standard Chrysleren og versionen fra Waymo, lige bortset fra den unikke hat på toppen af bilen, der skal indsamle data om omverdenen for at navigere bilen uden chauffør. Direktøren fra Waymo John Krafcik meddelte at Chryslers Waymo udgave vil være på gaden allerede i 2017. Vel og mærke med hjælp fra de mange erfaringer Google allerede har samlet. 

Waymo er i øjeblikket i gang med at teste 58 biler, herunder 24 Lexus SUV. Ingeniørerne hos Waymo arbejder tæt sammen med Chrysler for at få en bedre integration af den selvkørende teknologi i designet af bilerne. Et samarbejde der er det første af sin slags, imellem Silicon Valley og bilindustrien.

Samarbejdet er et udtryk for bilindustriens interesse i at skabe vellykkede selvkørende biler, og der bliver lagt rigtig mange kræfter i det her projekt. Der er blevet testet rigtig meget, ikke mindst er der testet over 200 timer i ekstremt vejr. 

Produktionen er foreløbig 100 styk Chrysler Pacifica som ventes klar til maj 2017. Samtidig arbejder Uber med test på Volvo, det udskældte taxaselskab der er hadet af taxabranchen, nu skal der også konkurreres med Waymo. Waymo’s mål er blandt andet også samkørselsordninger og her rammer de sammen med interesser hos Uber. 

Det er favre nye verden, temmelig spændende at se hvornår de selv kørende bile for alvor slår igennem, du læse artiklen om selvkørende biler på danske veje HER

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start